Застраховки на автомобили

Depositphotos_2411154_originalВъв Великобритания е задължително вашият автомобил да има застраховка. Застраховката важи за водача и дадения автомобил, който той управлява. Цената на застраховката варира в зависимост от това къде живеете, каква е колата, от колко време сте шофьор, имате ли нарушения и още други фактори. Всяка една застраховка има доста допълнения, които вървят към нея и цената и много зависи от това какво ще попълните във формата за застраховка. Ако се окаже, че сте сбъркали или излъгали за нещо, това може да направи застраховката ви невалидна.

Има три основни вида автомобилни застраховки:

Comprehensive car insurance ви предлага най-високо ниво на защита. Подсигурени сте против случайни повреди, пожар, кражба или злонамерена намеса по вашата кола. Също и против всякакви щети, които вие причинявате на други хора и тяхна собственост. Тази застраховка е задължителна за коли над 5000 паунда. Повечето видове подобни цялостни застраховки ви позволяват да шофирате и друг автомобил, който не е регистриран на ваше име.

Third Party, Fire & Theft car insurance ви застрахова против пожар и кражба на вашата кола, както и всякакви щети причинени от вас на други хора и тяхна собственост.

Third Party Only car insurance е с най-ниско ниво на защита. С нея сте застраховани от щетите, които причинявате на други хора и тяхна собственост. Вашата кола не е защитена от нито една от видовете щети (повреди, пожар, кражба и т.н.).

Ние от www.chikov.com можем напълно безплатно да ви помогнем да си намерите най-изгодната застраховка. Може да ни пишете на имейл atanas@chikov.com или да ни се обадете на 077 860 67 076.

Някои от най-известните и предпочитани застрахователни компании са:

Saga
Royal & Sun Alliance
Frizzell
LV
NFU Mutual
Co-operative
Marks & Spencer
IAM Surety
Aviva
Chaucer Direct

Повече информация за тези компании може да откриете ТУК.

Бихте могли и сами да направите справка, като проверите в някои от сайтовете за сравняване:
www.moneysupermarket.com/carinsurance/
www.confused.com
www.uswitch.com/car-insurance
www.quotezone.co.uk

Ако искате да прочетете повече за автомобилните застраховки, посетете нашата секция с полезни статии  ТУК