Кога да използваме застрахователен брокер

March 29, 2017
0 Comment

Ако обмисляте закупуването на застрахователна полица за нещо, за което не знаете много или искате да застраховате нещо доста необичайно, може да помислите за използване на застрахователен брокер. Те са експерти в областта и често могат да ви намерят по-добро покритие на страхотна цена.

Сайтовете за сравнение не винаги са най-добрият начин да си купите застраховка

Много хора използват сайтове за сравнение, за да намерят най-евтината застраховка, но това не винаги е най-добрият начин. Полиците, които ще бъдат предложени, са доста общи, така че ако искате полица, която отговаря на вашите индивидуални обстоятелства може да е по-добре да използвате брокер.

Предимства при използването на застрахователен брокер

Знаете ли, че…
Има повече от 2000 регистрирани застрахователни брокера във Великобритания.
Източник: Асоциация на Британските Застрахователни брокери

Ето няколко причини, поради които е по-добре да използвате брокер, когато избирате застраховка:

Получаването на експертни съвети не ви струва повече. Подобно на сайтовете за сравнение, брокерите получават комисионна от застрахователя за продажбата на техните продукти, така че не е необходимо вие да плащате такса, за да получите добра сделка. За разлика от сайтове за сравнение брокерите имат специализирани познания и могат да ви дадат съвети за продуктите, които най-добре отговарят на вашите нужди.

Знаете вашите възможности. Застрахователите не винаги ще ви предложат всички възможни видове покритие, когато отидете директно при тях. Брокерът може да ви посочи всички възможности и да ви помогне да изберете най-подходящата за вас застраховка.

Намирате най-подходящия продукт за вас. Брокерът ще ви попита за вашите лични обстоятелства, за да открие най-правилната за вас полица. Той също така ще бъде в състояние да ви каже дали вече не сте обхванати от настоящата ви застрахователна полица и може да ви намери добра оферта чрез сравняване на цени и характеристики на продукта. Освен това брокерите могат да бъдат по-гъвкави по отношение на цената, отколкото сайтовете за сравнение.

Намирате доставчик специалист. В сайтовете за сравнение може да не намерите покритие за определени неща – като например защита на доходите или критична болест – които трябва да бъдат съобразени с нуждите ви. Там няма да намерите и специално покритие или такова по поръчка, така че ако искате да се застраховате нещо уникално като антика с висока стойност или колекция, брокерът може да ви е от голяма полза.

Вашите искове са подсигурени. Ако трябва да предявите иск, вашия брокер може да направи колкото е възможно за вас, така че да не се налага да се тревожите.

Намерете местен застрахователен брокер с помощта на BIBA.

Ние от Chikov.com можем да ви дадем застрахователен съвет и да ви помогнем да си намерите подходяща застраховка. Пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *