Най-добрите доставчици на автомобилни застраховки за 2014-та

March 2, 2015
0 Comment

Застрахователните премии продължават да бъдат един от най-големите разходи с които шофьорите се сблъскват. Някои доставчици предлагат евтини оферти, но дали не е по-добре да плащате малко повече за по-добро обслужване?

Проведено през 2014 г. проучване на Driver Power показва удовлетвореността на клиентите от 30 от най-популярните застрахователите. В допитването са участвали 50 000 автомобилиста и то разкрива как всяка застрахователна компания се представя в различни области, включително комуникация, услужливост, време, необходимо за уреждане на претенция и цялостни услуги. Следващото ръководство е съставено на базата на данните от това проучване и цели да покаже кои са най-добрите застрахователи и къде да отидете, ако искате най-доброто покритие.

Най-добрите доставчици на автомобилни застраховки за 2014-та:

1. Saga – 90,92% общ резултат
Saga недвусмислено доминира в проучването на Driver Power, така че това е един много достоен победител. Застрахователната компания – която е специализирана в полиците за водачи над 50 годишна възраст – почти успя да достигне максимума от 100 точки и това бележи нейното триумфално завръщане, след като едва не изпадна от класацията преди няколко години. Доволни кленти споделят: “Те винаги са много любезни и отзивчиви по телефона и действително се опитват да предложат добра сделка”.

2. Royal & Sun Alliance – 89,66% общ резултат
Съдейки по оценките става ясно, че компанията е претърпяла подобрения във всички аспекти – показателите й са почти равностойни с тези на останалите компании, заемащи челните места в класацията. Нейният комбиниран процент е до два процента, а процедурата по искове е оценена с отличен. Клиентите споделят, че винаги, когато са имали нужда от тяхната помощ, те са били насреща.

3. Frizzell – 87,66% общ резултат
Резултатите от проучването сочат, че компанията е на първо място по време за уреждане на подадени искове и онлайн поръчки.
Въпреки това, Frizzell със сигурност имат върху какво още да работят. Например, когато става дума за информиране на клиентите по време на искова процедура, те заемат едва 20-та позиция, което не говори добре за фирмата. Телефонните им услуги също имат нужда от подобрение. Един клиент казва: “Има още много да се желае, когато става въпрос за телефонните им услуги, и освен това ми се наложи да свърша сам голяма част от работата по документите.”

4. LV – 87,57% общ резултат
Още една впечатляваща година за Liverpool Victoria, която, с безупречното си представяне успя да влезе в челната петица. Шофьорите констатират, че трудно биха намерили причина да критикуват тяхното покритие и определят LV като „коректен, точен и полезен застраховател“. Дори когато се наложи да предявите иск, LV е винаги насреща, за да помогне. Доволен клиент споделя опита си, като казва: “Попадох иск за значителни щети по едната страна на автомобила. Те се отзоваха веднага и свършиха чудесна работа. ”

5. NFU Mutual – 86,56% общ резултат
NFU Mutual са безспорно най-добрите в телефонните поръчки, но за сметка на това пък заемат почти последно място по скорост на уреждане на искове. Въпреки това, NFU бе похвалена за подхода и продуктовата си гама, включително автозастраховането. Това не е най-евтиният застраховател, но един клиент каза: “Те се отнасят към своите клиенти с уважение и явно наистина ги ценят като хора, а не само като “премии“.

6. Co-operative – 86,47% общ резултат
Качественото обслужване, приятелското отношение и отзивчивост отново станаха причина компанията да влезе в топ десет, а цялостното покритие на заемащия шесто място застраховател, е най-високото в продължение на няколко години. Телефонните им услуги биха могли да са и по-добри, но като цяло шофьорите са доволни от тяхното покритие. Един споделя: “Те предлагат едни от най-евтините полици и ми служат добре.”

7. Marks & Spencer – 85,49% общ резултат
Това е впечатляваща година за Marks & Spencer, след както успяха да попаднат в топ 10 и поддържат превъзходство над конкурентите си в супермаркетите. Ако трябва да подадете иск, добре е да знаете, че M & S имат отлични оценки за комуникация и скорост по време на процеса. Застрахователната индустрия като цяло е критикувана за своите високи такси за подновяване, но M & S изглежда се отличават и тук. Един клиент споделя: “Предложиха ми намаление за лоялност само след една година, без дори да питам за него. Това е добро обслужване на клиентите. ”

8. IAM Surety (Adelaide) – 84.69% общ резултат
IAM Surety, които осигуряват покритие за членове на Institute of Advanced Motorists, бяха критикувани миналата година за процедурата им по обработване на искове. Един шофьор се оплаква, че са обърнали внимание на случая му едва след “ужасно много стрес и влошаване на ситуацията”. Други, които не са предявявали претенции казват, че парите си заслужават и, че обслужването е отлично.

9. Aviva – 84,62% общ резултат
Aviva продължават да се движат нагоре в класацията на Driver Power. Те получават високи оценки за своите телефонни услуги и могат да се похвалят с ясна процедура по подаване на иск и високото качество на ремонта. Другите позитиви включват конкурентни цени, покритие за специалисти и отстъпки при по-голям брой застраховани автомобили.

10. Chaucer Direct – 84,53% общ резултат
Chaucer Direct показват подобрения във всички аспекти на автомобилното застраховане. Доволни клиенти споделят, че от Chaucer Direct винаги вземат под внимание разходите и тревогите на хората и, че “ремонтната дейност се осъществява бързо и единственото, което трябва да направите е да платите excess-а“. Вероятно би било още по-добре, ако имаха и покритие в цяла Европа.

Ние можем да ви помогнем да си направите изгодна автомобилна застраховка напълно безплатно, пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *