Това което правя като писане в социални мрежи и услугите .

March 17, 2019
0 Comment

Това което правя като писане в социални мрежи и услугите които предлагам, е нещо, което според мен го правя по един по-различен, необичаен начин.

От близо 14 години аз живея нормалния си живот и си имам и интернет живот.
В нета започнах да пиша във форума на БГХЕЛП първо под псевдоним lordm , писах споделях, много хора не ме знаеха кой съм що съм в началото.
За мен първоначално форумните ми изяви бяха една роля.. леко полеко обаче нещата станаха сериозни и от един форумен ник аз станах това което съм Атанас Чиков.
Хора взеха да ме следват и познават задочно и не само.
В един момент започнах и да предлагам услуги и продължавам да си пиша и понякога стават интересни и полезни постове, замислих се днес дори от една моя лъжа към клиент направих интересен пост.
Забавен и същевремено има и полезна информация.

Това което успях да постигна без да искам и да планувам, бе да накарам хиляди хора да ме следат четат и познават без да сме се виждали.
Наксоро си говоря с клиентка, която ми казва,” аз се чувствам като член от семейството ти, посетих Япония виртуално благодарение на теб”.

Имам вече хиляди онлайн приятели които знаят много неща за мен понеже ме следят редовно гледат снимки от места които ходим семейно, снимки от дома ми от семейството, домашните любимци. Някак си ви поканвам виртуално на гости. Аз пиша и хубави и лоши неща, които ми се случват.

Хубавото на всичко това е, че хората които ме следят се чувстяат като мои приятели и ми се доверяват и не се колебаят да ме потърсят за консултация или услуга.
Те не просто търсят някои който предлага консултации или услуги, а се обръщат към техен приятел( който не са виждали на живо) и искат да им помогне за нещо.

Често се случва да си говора с непознати клиенти и те споделят неща за мен които съм писал преди време и в първия момент се зачудвам, хмм от къде те знаят това, после се сещам, че аз съм писал за това.
Някак си не очаквам, че хората ще помнят тези неща, но те го правят.

Тази необикновенна връзка между мен и онлайн приятели , настоящи и бъдещи клиенти е нещо което ми харесва.
Радко се виждам с клиенти, правя много неща по телфон и интернет но хората ми се доверяват, като че ли сме правили много срещи и съм ги убеждавал и убеждавал.

Казах си това което без да искам постигнах е полезно нещо. Нека моя бизнес модел продължи да се развива в тази насока.
Да спечелвам клиенти с това което съм, те да ме избират освен заради конкурентните цени, професионализма, квалификации и лицензи и за това, че съм някой на който може да се доверят и с който им е приятно да общуват, дори и едностранно. Някой на който могат да разчитат, някой който няма да го предаде и излъже.

Разочарованията във всяко едно действие, като бизнес или друго идват от грешните очаквания.

Ако има начин някой да разучи всичко за мен и за бизнеса ми преди да се видим и избере услугите, прецени, че аз съм правлния човек, ще е страхотно.
Реших да направя още една стъпка напред в тази моя практика,

Към момента пиша и споделям много, но в хиляди постове.
Казах си май ще е най-добре да си направя нещо като визитка, лексикон, интервю или не знак как да го нареча .

Да събера на едно място много информация за себе си, Нещо като искрено и лично, да споделям за себе си неща които може да са интересни на хората бъдещи клиенти да знаят и преценят.

Да разкажа, какви са моите хобита, каква храна обичам, какфи филми, музика, автомобили. Какво мразя, какво предпочитам и много други неща. Ще направя категории в блога ми в сайта www.chikov.com , ще събера и подредя нещата там и ще споделям и тук.

Решава някой някога да позва услуга на фирмата, ми иска да разучи за мен, влиза и ако иска чете всичко, или нещо конкретно, преценя ако иска да ми се довери и ми се доверява.

Тези неща които ще напиша няма да са нещо по-ралзично от това което правя всеки ден, просто ще ги систематизирам и подредждам да е по-лесно на някой който иска да разбере нещо, да открие нещо, да може да го направи.

Ще започна тази рубрика с призив, ако някой се интересува нещо за мен, да ме попита или тук в темата, или на лично или на имейл и ще се опитвам леко по леко да отговарям.

Както казах искам клиентите ми да ме проверят да направят избор и да са сигурни, че няма да сбъркат.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *