Службите ще затрудняват процедурата за получаване на статут

September 28, 2021
0 Comment

Очаквам нещата по решаването да се издаде статут на някого да стане по-трудно и да се налагат повече проверки.

Причините са, че сънародници (и не само) вкарват умения за работа с Фотошоп и правят и предлагат фалшиви документи за изваждане на статут за уседналост. Трябва да се има предвид, обаче, че службите тук не пасат трева.

Първо се признаваха самолетни билети от Home Office, вече не се признават самолетни билети, понеже се появиха доста фалшификати и неизползвани билети.

Първо се признаваха фишове за заплата , но по гореизброените причини, вече не признават такива документи.

Сега във Фейсбука са се появили хора, които предлагат услуги да ви снабдят с банкови извлечения или сметки за ток, газ интернет с дати преди 31/12/2020 .

Тези документи, както се сещате сами ще са фалшиви и при една проверка, ще лъсне всичко.

Службите има начин да разберат дали даден човек предоставя фалшива информация.

Имат си начини да проверят онлайн дали наистина сте имали такава сметка каквато показвате или да получат информация от самата банка или институция.

Ако сте с временен статут и се опитвате да вземете постоянен с измама, ви грози не просто да не получите постоянен статут, но и да загубите временния, както и да загубите правото си на престой във Великобритания.

Ако пък се опитвате да вземете временен статут с измама, може да стане така, че да ви забранят въобще някога да идвате до Великобритания, дори и като турист или каквато и да е друга виза.

Този който ще ви фалшифицира документите, ще си вземе парите. Днес научих за поредния случай, даже се представя, че е адвокат и показва такава визитка. Възможно е същият сънародник да има и друга визитка, че е агент 007 – Джеймс Бонд и трябва да сте много глупав да повярвате, че той действително е Джеймс Бонд.

С имиграционна измама надалеч във Великобритания не се стига. Всъщност може да стигнете далеч, ако се опитате да мамите службите. Но далечното място ще е накъде по родните земи на Хан Аспарух… ще ви върнат там откъдето сте дошли.

Понякога има съвсем нормални и законни начини да се установите тук на Острова, както се казва, който търси намира. Може да няма в момента, но да изскочи възможност след даден период от време.

Аз всеки ден се опитвам да измислям, ако има възможност и намеря правилния начин за всеки един от клиентите си.

За съжаление не съм роднина на баба Ванга и начинът да разбера има ли,  или няма начин е, да отделя време, за да осъществим консултация и с клиента да направим план за действие, който да не включва фалшификация и измами.

При всички положения, моят съвет е да внимавате на кого се доверявате!

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *