Професионалистът разбира какво имате предвид

June 10, 2022
0 Comment

Аз лично много се радвам, когато попадна на професионалист в дадена сфера и работя с такъв. Ако даден човек си разбира от нещата, само с две думи може да разбере проблема ви и да ви каже, дали може да се направи нещо или не.

Примерно за автомобила си работя с механик, който е спец и половина. Румен се казва и разбира от VW-Груп колите, като има познания и за най-малките детайли. Дори по телефона може да ми каже каква може да е повредата, без да е видял колата.

Аз самият смятам, че разбирам много добре имиграционните неща. Естествено имам квалификации, лиценз, но най-важното огромен опит, както и обратна връзка от десетки хиляди клиенти на Home Office.

По тази причина, ни най малко  не се притеснявам от конкуренция. Дори да се появят нови българи имиграционни съветници с квалификации лиценз като моя, те няма да имат този 4 годишен опит, който имам аз.

Едва ли ще имат и 23 годишен опит като имигранти тук, което също е от значение.

Част от проблемите, които сънародниците ни имат тук сега, аз съм ги имал преди около 20 години, като съм минал по техния път.

Другото, което имам е обратната връзка със над 100 000 клиенти на Хоум Офис.

Групите и форумите,  на които съм администратор, всекидневно ми дават информация и уроци.

Трябва да отбележа, че най-добрият урок в живота все пак са  опита и грешките. Както се казва, “човек се учи от грешките си”. Всекидневно десетки хора се свързват с мен и ми споделят за проблеми и грешки, които са направили, като са кандидатствали сами за документи.

Аз се опивам да им съдействам, ако е възможно, но същевременно черпя информация от „първа ръка“, знам какво не трябва да се прави и какво ще се случи в дадена ситуация. Именно това ми помага да правя нещата, които правя все по-добре и по-добре.

Групата ни за документи във Великобритания има над 67 000 потребителя, член съм и в много други групи, от които разбирам за проблеми, какво ги е предизвикало и всекидневно се старая да мисля варианти да избягваме подобни ситуация  с  моите клиенти.

Преди време примерно българин пуска пост и пита нещо. Аз веднага разбрах какво точно пита и защо го пита. Дадох му и отговор, кратък и ясен, но той го разбра. Десетки други сънародници, също дадоха отговори в коментари, като много от тях не бяха верни. Хората цитираха неща, които пише в правителствения сайт. Човекът пуснал въпроса, бе прочел текстовете, но него го интересуваше друго. Неговия случай не бе стандартен, той имаше проблеми и за това зададе въпроса.

Аз реших да го попитам на лично дали наистина моят отговор, е отговорил на въпроса му. Неговия отговор беше: „Да, разбира се“. Стана ми приятно,  зарадвах се, че съм успял да помогна.

Постигайки професионализъм, аз съм доволен и харесвам това, че съм добър в моята област, като същевременно много харесвам тази моя работа. Мечтата ми е да продължавам да правя това, което правя, да ставам по- добър и по-добър, и да помагам на сънародниците си да получават от Home Office това, което искат!

За връзка с мен:

Атанас Чиков– тел. 077 8606 7076 с Viber и Whatsapp, atanas@chikov.com

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *