Промени при работата

March 14, 2019
0 Comment

Пиша, говоря с клиенти и стигам до важни решения за себе си и бизнеса си.
Уча се движение.
Последните седмици имам доста работа като имиграциоенн съветник, не говоря само за статути, а за бритаснко гражданство, за деца документи, за съпруги и какво ли не.

Клиенти ме търсят плащат си и искат услуга. Същевременно има доста и обаждания искам просто информация, консултация и подобни.

Казвам си на себе си, ок клиент ме чака платил си е, ако си губя времето по приказки губя пари и не върша работа на клиента.

Започанх вече по-ясно и отчетливо, искате информация, търсете в този сайт и тази група. Искате консултация, ок няма проблем тарифата ми е такава. искате услуга ок толкова ще ви струва.

Истината е, че има много клиенти които звънят с голям проблем който би им струвало много някой да им оправи по начин който е за правене на пари. Аз казвайки им честно как са нещата, може да им спестя десетки или стотици понеже има и други начини за решение.

Клиенти са се обаждали и казват искам да ми свършите тази услуга заради този проблем ще си платя.
Да обаче те са в грешка, тръгнали са по грешен път и наистина за него ще отнеме време и пари.
Има обаче друг много по лесен и безплатен начин да си оправят проблема.
Аз говоря с тях казвам им този начин и им решавам проблема за който са били готови да платят примерно 100 паунда и им спеставам тези пари.

Но клиентът разбираш ли, на Пенка която би му попълнила 3 ненужни форми би платил 100 паунда, а на мен, който му реши проблема без да попълвам нищо, не се сети да каже дай да ти платя на теб за помоща.

Други пък хора звънят с проблем според тях те знаят отговора на въпроса си и искат да си изкажат проблема, болката, да им олекне и да чуят, че и аз съм им казал същото. Тогава те се чуестват по-добре и живеят по- скопойно и знаят, че не са се набутали излъгали не са направили грешка.
Тези хора също на пръв поглед не съм им свършил никаква услуга или консултация. 
Това което е станало, е обаче аз съм загубил време, което можеше да използвам да направя платена консултация, услуга или нещо друго.

Осъзнавам тези неща и си мисля на глас…
Просто трябва да направя нещата по п- различен начин
Веднъж имах клиент който ме ползва като психолг един вид и си плати само да го изслушам и повторя това което той ми казва.

Както и да просто ще направя промени с по ясни правила.
Искате безплатна информация, четете сайтове и групи и това което пиша.
Искате нещо лично което ще отнеме моето време само за вас… тогва ще си заплатите за консултация или услуга.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *