Полезен съвет за всички недоволни!

March 31, 2020
0 Comment

Хората са свикнали да изразяват мнения най-вече, когато са недоволни. Те са недоволни, когато имат грешни очаквания.
Ако искате да си купите яке „Монклер“ има два варианта за това.

Плащате примерно 1000 паунда за яке Мoncler купено от фирмен магазин или друг техен представител.
Ако нямате тези пари от пазар или по интернет си купувате фалшиво яке „Монклер“ за около 70 паунда.
И двата случая имате яке и в двата случая на него пише „Монклер“.

Ако е оригинал, якето ще изглежда обаче по-добре, ще има истинска кожа, ще е по-удобно и ще изглежда по- добре и ще издържи по-дълго.
Същото сравнение можем да направим и за чанта на „Прада“ или чанта Louis Vuitton .

Може да си купите оригинал за 1000 паунда или фалшификат за двуцифрена сума.

Всеки има право да си направи избор и си е прав за избора!

Това, което НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПРАВИТЕ е, при положение, че нямате пари за скъпото, да се сдобиете с евтиното, но да се оплаквате, че то не било хубаво, не ставало… имало проблеми и какво ли не.

Ако притежавахте якето или чантата от 1000 паунда – качествени материали, сериен номер гаранция и какво ли не. Ако обаче сте си купили в пъти по-евтино копие, вие знаете, че не може да очаквате да е същото! Нямате право да се оплаквате!

Съгласни ли сме всичко по по-горе написаното!

Радвам се, че сме единодушни.

Нека същата теория да я прехвърля в една друга сфера!

Сънародниците ни идват във Великобритания и много често при пристигането си тук, нямат много пари, нямат и препоръки и хора, които да гарантират за това, че ако станат неплатежоспособни ще поемат наема вместо тях. С две думи, сънародниците ни не могат да си позволят да си наемат жилище директно от английска агенция.

Те обикновено нямат договор за работа или приключени счетоводни години, с които да докажат, че имат достатъчно средства, с които да си плащат наема.

Не могат да намерят и човек, който да гарантира за тях и да декларира, че ако наемателят престане да плаща ще поеме разноските от тяхно име. Този човек се нарича гарант и той също предоставя декларация за доходите си пред агенцията.
Или пък нямат възможност да платят едногодишен наем наведнъж – да си платят напред един вид.

Така също мнозинството от сънародниците ни нямат и финансовата възможност да плащат да например 1000 паунда наем за жилище и отделно 100-тина паунда за общинска такса, още толкова за ток и газ, отделно за вода и за интернет.

От изброените по горе доводи стана ясно, че тези сънародници нито може да си позволят да имат оригинална чанта Louis Vuitton или яке на Moncler , нито може да си наемат самостоятелно жилище от английска агенция.

Ако те искат яке и чанта с тези надписи, ще трябва да си купят евтиният им вариант. Ако те искат квартира в Лондон (или Англия) ще трябва да изберат по-евтиния вариант.

Естествено може да изберат да използват и торбичка от Била, или да използват якето което си имат от предни години и да не си купуват ново. А най-добрия вариант ще е просто да си стоят в Родината, където вероятно няма да плащат наем.

Ако обаче искат да са в Англия, тогава един от малкото им избори е, да си наемат квартира не самостоятелно от агенция, а от някой сънародник или друг човек.

Тези квартири са по-евтини (както и неоригиналните чанти и якета), но имат и недостатъци. Когато имате неудобства или нещо, което сте избрали като по-евтино не ви харесва, не обвинявайте другите! Не ви е виновен, китаеца, който е ушил фалшивото яке, или продавача на пазара, който ви го е продал. Вие сте имали избора да не си купите това яке, а оригинала…. Ваша е вината!

Е ясно разбирам, не сте могли да си го позволите….тогава не очаквайте от по-евтиното да е перфектно.
Поводът да напиша всичко това бе следния коментар под мой пост:

“Знаеш ли аз пък се радвам че ще паднат в канала (за българските хазяи говорим), защото българин хазяин във Англия е по-дявол от самия дявол – краде лъже преотдава и изнудва. Имах трима български хазяи, по-зверове от тях не видях, такова мачкане на хора не съм виждала и сега със цяло сърце ще се радвам да паднат в канала със всичко, което са откраднали от мен лично всичко и да си платят за изнудванията”

Госпожо… веднъж сте си купили евтина чанта от пазара, втори път пак, май и трети път пак евтина чанта сте си взели.

Защо не си купихте една оригинална Louis Vuitton и нямаше да имате проблеми? При истинските чанти имат сериен номер, договор за продажба, гаранция. Плащате с пъти повече и получавате това което ви се иска.
Не ми отговаряйте, знам, че не сте могла да си го позволите..

Когато отивате да вземете квартира от някого, никой не ви кара насила да отидете на този адрес и вземете това, което се предлага…
Както и на пазара… вие отивате на сергията и си избирате.На пазарите има много сергии, както има и много хазяи. Също както има и жени, които се женят веднъж, попадат на мъж, който казват, че бил идиот и пияница, после попадат на втори и пак така и трети мъж намират и казват и той не става….

Не мога да се съглася, че имате право да кажете, че всички български хазяи били алчни и лоши. Никой няма да повярва на на жената, която е сменила трима мъже, че всички мъже са еди какви си.

Проблемът опира и до хазяи разбира се, но и до хората, които не могат да си позволят каквото им се иска, взимат по-евтино и после са разочаровани понеже имат грешни очаквания.

Повярвайте ми има хазяи, които са от Азия и от къде ли не и които не са стока за мирисане та и по зле. Агенциите пък имат прекалено големи изисквания.

Е… най-добре е човек да си купи собствено жилище. Тогава поне няма на кой да се сърди, но може би пак няма да е идеално. Аз съм собственик. Имал съм случаи, в които ми се е разваляла и пералнята, и бойлера, и отоплението. Стоял съм на студено, не съм могъл да си изпера. Имал съм и пари да си позволя да ги оправя и застраховка, но гаранционния ремонт често отнема време заради липса на майстори, забавяне доставки на части и др.

Често се случва обаче, ако наематели имат проблем с перална или бойлер и ако не се оправят веднага, да са недоволни и да говорят… ууу хазяина това или онова…..

Причината за забавянето на ремонтите, често не е в самите хазяи. Но както знаете, гладният не вярва на сития.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *