Пиша, пиша, пиша вече 14 години във социалните мрежи!

September 27, 2019
0 Comment

 

Общувал съм с хиляди сънародници задочно или лично. Едва ли има тема, която не съм засегнал. Начина ми на мислене и разбирането ми е, че по принцип, човек трябва са се учи от грешките си. Съгласни сте с това нали?

Аз обаче се опитвам да постигна нещо, което е стъпка по напред.
Да помогна на сънародници да се научат от грешките на другите.
Всички ние сме българи във Великобритания, които са дошли за едно по добро бъдеще и имаме желанието да сбъднем мечтите си! Ние сме имигранти в чужда държава, която не се слави с любов към имигрантите (БРЕКСИТ).Принудени сме да правим много по различни неща и да се подчиняваме на по различни правила и закони и не можем да разчитаме на връзки.
Има и още други неща, които са общи между нас българските имигранти на Острова. Общи са и проблемите ни. Още преди 14 години реших, че ако успеем да изолираме дадени проблеми, обясним как да се предпазим от тях как да ги решим, то това ще е в помощ на нас самите. Мога да посоча хиляди примери, които съм пускал и информирал хора, ей така просто м изскочи за това, че отидох на Лидъл в Whaltamstow преди няколко години и видях, че са сменили правила табели и глобяват, ако не си купиш нещо и регистрираш колата.
Това бе станало преди няколко седмици и въпреки, че има хиляди сънародници живеещи в този район , никой не бе съобщил и да предпази други.
Убеден съм, че имало дори такива, които са изгорели с глоба, но не са решили да напишат и предупредят. Може би са си казали, защо само мен да глобяват.

Всекидневно използвам мои грешки, успехи и неуспехи, както и такива на клиенти да пиша постове, които са с полезна информация и които да ви помогнат да живеете безпроблемно.
Това е и причината да имам десетки хиляди последователи във Фейсбук, 5000 приятели и всекидневно да имам нови желаещи да ми станат приятели и следят, това, което пиша.
Естествени има и такива, които трябва да докажат, че са българи и от завист, кривогледство и какво ли не търсят под вола теле и дебнат случай да джафнат за нещо си.
Вече не ми пука за тяхното джафкане. Решавам го лесно с бутона за блокиране примерно.
Част от тези хора си имат проблеми, които не искат не могат да осъзнаят и не искат да приемат. Много по-лесно им е да прехвърлят вината на друг. Те не осъзнават, че това, което правя всекидневно е помощ. За тях помощ е някой да им даде нещо (като пари) безплатно. Пожелавам им късмет да намерят това което търсят… може би го има в Нарния( измислена страна от филм.. в която се влиза през гардероба, да пробват през техния гардероб).

Споделяйки нещата по-горе искам да кажа, че вече някак си съм се настроил да не ми пука, вече не изпитвам състрадание в някои ситуации.

Когато загубя време и напиша нещо, направя видео, предупредя за нещо, дам съвет аз смятам, че съм изпълнил дълга си… пуснал съм снежната топка по нанадолнището и смятам, че ако продължи надолу ще стане лавина. Един единичен пост ако се сподели и прочете от хиляди, със сигурност помага на голяма част от тях.
Има хора, които или не ползват интернет или живеят в пещера, или слушат съвети на кой ли не или просто си казват, абе аз си знам всичко, няма смисъл някой да ми казва.
А забравих да кажа има и такива, които са се направили на интересни и са ме обиждали, бъзикали и аз просто съм ги блокирал.

Освен всичките неща онлайн статии и видеоклипове, издавахме списание, сега пък пиша статии за Вестник БГБЕН,, дето се казва….ако човек има желание може да ме открие и следва и да научава грешки и се предпазва.

Когато прочета във Фейсбук, че примерно някой си загубил български документи за самоличност, хич не ми мигва окото, казвам си казвал съм им десетки пъти не си ги носете с вас.
Отпечатах за няколко стотин паунда и картички с листовки за тази цел, но има хора, които….си го просят.
Друг път пък видя пост за сънародник, починал и се събират пари за превоз на тяло до Родината…жалко, лека му пръст, съболезнования на семейството и до там. Десетки пъти съм писал за този проблем и че е добре да имате застраховка или план Б.
Мога да изброявам и изброявам времето няма да ми стигне….

Писах, че броя на приятелите ми във Фейсбук е стигнал максимума, си но хората може да ме четат и без да ми са приятели, мнозинството от постовете ми са отворени за всички в личния ми профил, имам и страничка Атанас Чиков https://www.facebook.com/chikov.co.uk/ чрез която може да ме следвате фирмена страница https://www.facebook.com/help4bg/
, имам и личен сайт www.chikov.com и фирмен www.help4bg.co.uk. Имам и много фейсбук групи, най-полезната от които е https://www.facebook.com/groups/1948806752041448/?ref=group_header и Youtube канал за който може да се абонирате. https://www.youtube.com/channel/UCsWqJHk56xwOWIrvgyR4c3w…

Който има желание може да научи това, което ще му е полезно… който няма….. ами когато нещо му случи….I don’t give a… Не ми ми пука както се казва.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *