“Не съдете човек, не си праявте преценка за него, освен ако не сте говорили с него на живо.”

February 10, 2019
0 Comment

“Don’t judge a person, do not pass judgement, unless you have talked to them one on one.”

“Не съдете човек, не си праявте преценка за него, освен ако не сте говорили с него на живо.”

Чух тази мисъл наскоро и си казах колко добре казано.
В денешния свят обхванат от интернет и социални мрежи, хората често преценят други хора по няколко думи, изречения или поста!
Хората изграждат мнение зя някой, който не познават лично и не са говорили с него на живо, а са прочели няколко изречния.

Често даже правят и преценка, без въобще да са говорили с някой.

Аз самия се старая да на правя преценки за хората без да ги познавам, понеже тази мисъл по-горе е правилния начин по който един човек трабва да мисли и действа.

Ако обаче някой реши да направи преценка за мен без да е говорил с мен, без да се е видял с мен и да напише нещо невярно, нещо отрицателно, аз автоматично си правя преценка за този човек.
Фактът, че той така пише за хора които не познава, хора които не е срещал говори, че този човек не е някой който ми допада и не искам да имам взимане даване с него..

Наскоро попаднах в ситуация, която един човек без да ме познава, реагира малко с недоверие, дори така леко пренебрежително та и обидно, все едно, че си някой който иска да измами някой.
Той не знаеше кой съм какво съм, след няколко минути разговор и действия от моя страна, извършване на услуга, този човек се промени коренно.

Ние българите сме лъгани и мамени, много…но това не е повод, да смятаме, че всеки един българин ще ви излъже, измами.

Ако един, човек в един момент от живота си е бил ухапан от куче, вероятно до края на живота си ще има някакъв страх, като види куче да се приближи до него. Ще си мисли да не го ухапят пак… но ще се окаже, че ще има вземане и даване с много кучета без те да го ухапят….
Не всички кучета хапят непознати… не всички българи лъжат други българи.”

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *