Невинен до доказване на противното.

January 25, 2019
0 Comment

Невинен до доказване на противното. Според западните закони нещата стоят така.
Повода да напиша това, е че съм админидтратор на групи във Фейсбук. В тези групи често сънародници разиграват истории достойни за турски сериали.
Някои описват неща за съквартиранти и обвиняват в какво ли не. Други пускат постове, пазете се измамник.
Днес човек ми пише за пост, които пускал за някой който бил измамник и ме пита дали не ми е приятел, та аз като администратор трия постове и прикривам неща.
Отговорих му нищо не трия, не ми е приятел не го познвам.
Този сънародник ми казва той е измамник и за това пиша и предупреждавам хората.
Аз му казвам аз нито него познавам, нито теб не знам дали ти казваш истината или не.
Не е моя работа да реша кой крив, кой прав има съдебна инстанция в тази държава те решават тези неща.
Докато някой не е осъден той е невинен до доказване на противното.
Тук в английските медии често ще прочетете за новина някой нещо си направил престъпление. Първоначално дори да арестуват човека, не му пишат името, той не е все още престъпник.
Той е обвинен в престъпно действие, но не са го осъдили не са доказали, че е престъпник.

По тази причина и всеки друг, човек ако някой го обвинява за нещо, но няма доказателства, които са признати от съда и е осъден другия може да се смятя просто за клевета.

Както занете. често като някой се скара с друг почват да се плюят и да се вадят керливи ризи.
Много често това става при разводи.
Ако нещата загрубеят ,мъжа казва че жена му е еди каква си, жената казва често че на мъжа е**нето не става за нищо и подобни.

По тези причини че всеки е невинен до доказване на противното, ако някой вземе да плюе друг, оплютият се оплаква директно на Фейсбук и те могат да изтрият поста че е клевета.
Този обвиняващия може да каже че това наистина е така според него, но ако не може да го докаже с полицейско или съдебно доказателство не се счита.

Аз самия знам за много престъпни неща пиша често но не споменавам имена, ако няма осъдени .

Само веднъж съм споменавал име на сънародник Николай Караганев, който урежда за CSCS карти и съм съветвал хора да не му се доверяват.
Приичината да направя това е, че срещу него полицята има предприети действия, съден е в България за побой на колежка, плюс е осъден тук от британски съд да не доближава и заплашва сънародник, негов бивш колега.
Веднъж даже един, човек бе ми казал че Николай му казал, че щял да ме съди за клевета аз казах, няма проблем аз съм ОК. Нека се пробва.

При него ще стане крадеца вика дръжте крадеца.
Даже той заплащва хората които пишат истини за него да си изтрият постовете понеже щял да ги съди за клевета.
Един бизнес за да ви осъди за клевета то той трябва да докаже, че има загуби. Примерно някой пише Николай Караганев е мошенник , Николай почва да губи пари защото хората не го използват и той иска да съди Иван за клевета.
Проблема обаче, че бизнеса на Николай е в сивата икономика, той върши незаконни неща с документи и няма как да докаже тези загуби понеже огромната част от нещата които прави той никъде не ги декларира и така неговото е само сплашване.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *