Наръчник за това, как да открием изчезнал счетоводител.

March 25, 2019
0 Comment

През последните няколко седмици имам поне 4 случая на клиенти, които идват при нас, за да им правим счетоводството. Причината е, че техният счетоводител не може да бъде открит. Някои от счетоводителите са си заминали за България, други имат семейни ангажименти, трети просто са се покрили.

Счетоводителят е преди всичко човек. Той може да има проблеми както всеки от нас.
Той си взима почивка, боледува и какво ли не.Въпросът е, че има моменти, в които той ни е изключително необходим и това, че не можем да го открием се превръща в проблем. Някои от тези моменти са спешни и ако не реагираме на време, ни очакват глоби, разследвания и тези неща се отразяват на качеството на нашия живот.

Колкото повече начини за контакт на даден счетоводител имате, толкова по-малка би била вероятността той да “изчезне”. За това, когато се спрете на даден счетоводител, изискайте от него да ви даде повече от един начини за комуникация. Освен мобилен номер, хубаво е да знаете неговия имейл, Фейсбук профил – личен или служебен, Viber или What’s app, та защо не и Skype. Ако в счетоводната къща работят и други негови колеги, добре ще е да знаете и телефонни номера и контакти и на някои от тях.

Естествено да знаете адреса на фирмата също е плюс. Това ви дава възможност да напишете и писмо до фирмата, ако не ви отговаря на телефон, имейл, Фейсбук или друго средство за комуникация.

Вместо да продължавам да ви давам идеи, за начините, по които да търсите изчезнал счетоводител, май ще е по-добре да обсъдим дали въобще ви трябва счетоводител, с който ще играете на криеница и няма да можете да откривате със седмици и месеци.

Всеки един бизнес, който е успешен и работи добре има много клиенти и понякога не е лесно да се свържете на момента с лицето, което ви трябва. Нормално е да се наложи да изчакате да ви се обадят, но да получавате глоби от данъчните понеже този, на който плащате не си е свършил работата и вие не може да го откриете, е неприемливо.

Аз осъзнавам, че и ние в нашата компания в дадени часове или дни, не можем да отговорим на момента. Причината е, че вероятно през това време имаме клиент, с който говорим или осъществяваме бизнес среща. Въпреки това, винаги се стараем да ви върнем обратно телефонното обаждане при първа възможност.

Някои клиенти звънят в 22 часа събота вечер, други през уикенда, когато ние работим само по уговорка и после се оплакват, че не могат да се свържат с мен. Аз им обяснявам, че всеки, дори и аз се нуждае от време за почивка и за семейството.

Обобщавайки всичко казано до тук, ще подчертая, че ако вие се доверите на нашата компания и станете наши клиенти за счетоводство, няма да се налага на ни търсите под дърво и камък. Вие ще имате повече от един начини за свързване с нас, ще имате и връзка с колегите ни. Ние ще се стараем всичко да е по различно и да не се налага дори да ни търсите толкова често. В тази връзка и за да улесним работата си, започнахме да събираме често задавани въпроси от наши клиенти в дадена сфера.
Като нов наш клиент, на който правим счетоводство, ще ви бъдат изпратени ясни упътвания за това, какво се иска от вас, а после ще имате достъп до база с полезна информация, която ще ви е нужна и ще може да си намерите отговори на даден въпрос, още преди да ви се е наложило да го зададете.

И така, ако не искате да играете на криеница с вашия счетоводител, станете клиенти на нашата счетоводна компания HELP4BG. Контакти: 077 51 001 202 , help4bulgarians@gmail.com.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *