Как поведението на публично място, може да повлияе на имиграционното ви досие

December 11, 2021
0 Comment

Този пост може да ви изглежда несериозен на пръв поглед, но е доста важен като информация за всички мъже, а и не само!

Да започна с историята, която се случила на сънародник и така ще ме разберете по- лесно.

Нашенец кандидатства за статут, но получава имейл, че не мога да му издадат такъв  заради разследване което се води и причината е Indecent Exposure

Ето какво казва закона:

„Indecent Exposure (Sexual Offences Act 2003) –  Indecent exposure occurs when a person displays part of themselves in a public place that is considered as being offensive or morally unacceptable. Punishment can range from a fine to a maximum 2 years prison sentence.“

Или на български: „Непристойно излагане (Закон за сексуалните престъпления от 2003 г.) – Неприлично излагане се случва, когато дадено лице показва част от себе си на публично място, което се счита за обидно или морално неприемливо. Наказанието може да варира от глоба до максимум 2 години затвор“.

След като получил имейла от Home Office, сънародникът не могъл да проумее защо не му дават статут и какво е направил. Обяснили му, че причината е, че си е показвал оная работа на публично място, но той се възпротивил на подобни твърдения.  Малко по-късно обаче се сетил, че полицаи му направили проблем, че решил да се облекчи до един храст в парка. Ама за него това не било нищо особено.

Да, в някои държави може и да не е нещо нередно, но във Великобритания, ако не си куче, да си го извадиш на публично място, дори и за малка нужда носи последствия, както в случая отказ да получиш статут и пълен провал на планове за бъдещето.

Започнах поста обръщайки се към представителите на силния пол, но и дама да се разголи от кръста на долу и покаже на публично място, също би се сметнало за нарушение. В този случай вероятността някой да се оплаче, е по-малка, особено ако аудиторията е мъжка, може дори да получи поздравления,  ама това е друга тема.

Изводът ясен – законите тук, на Острова са по-други и просто трябва да внимаваме!

Ако имате нужда от допълнителна информация можете да се свържете с мен на телефон: 077 86 06 70 76 или да пишете на имейл  atanas@chikov.com.

Вижте информация и за всички имиграционни услуги.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *