Институциите които трябва да запомните във Великобритания са HMRC и Home Office

April 30, 2019
0 Comment

Институциите които трябва да запомните във Великобритания са HMRC – данъчните, Home Office- имиграционните.

Ако сте тук във Великобритания 5 и повече години и не знаете коя институция се занимава с имиграционните неща, вероятно и да знаете няма да може да се справите сами с форми за Гражданство примерно.

Ако един средностатистически човек можеше да се справя със всички апликации на Home Office то нямаше да съществува професията на имиграционния съветник. Ако човек можеше да се справя и с всичките сметки на данъчните, нямаше да има счетоводители.

Таксата ми за гражданство на възрастен е 300 паунда, а на дете е 200 паунда.

При неуспешна апликация за гражданство се губят над 1000 паунда. После за да обжалваш решение държавната такса е по скъпа от моята такса за кандидатстване, услугата ми за обжалване на мен или колега имиграционен съветник също не е много евтина.

Всеки си прави избора сам. Аз съм от 20 години във Великобритания, смятам се че съм оправен с неща и документи, доказал съм го на хиляди сънародници. До този момент за моиео имиграционни документи винаги съм ползвал специалисти, за счетоводство също винаги съм ползвам счетоводители.

Никога не съм си мислил, че те ми взимат парите, и че ме лъжат, а обратното, смятъл съм ,че те са ми помагали да успея в моите начинания и сбъдна моите мечти.

До сега винаги съм успявал, плащал съм си на тези които разбират да сършат това което умеят.

Аз съм правил пък това което аз съм умеел.

За първите ми документи работих като лейбър на 6 паунда на час… и си платих мисля около 150 за тях.

Още съм Благодарен на Лили и Йоана! 150 паунда които платих съм ги спечелил обратно хиляди пъти.

Преди 13 години платих на някого да ми свърши друга услуга 400 паунда, тази услуга можеше да си я направя безплатно, но ако я бях направил щеше да загубя стотици хиляди паунди.

Дадох 400 паунда, “напълних на някого гушата” за нещо което можеше да направя сам, както някои сънародници мислят и сега съм много, много щастлив, че послушах Елена, че тя ми даде съвет и ми свърши работа, която помогна много на семейството ни.

Ако бях направил глупоста да мисля, като този господин и да не дам пари на специалист, сега щеше да ме е толкова, толкова яд, че щеше да ми иде да се ……

Всеки си има право да предлага всичко, стига да е законно и всеки си има право да си избира какво да прави сам.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *