За чакането при апликация за статут и искане на документи

March 30, 2022
0 Comment

Към момента се чака месеци за да се разгледа апликация за даване на статут.

Нещата стават за около 6 месеца някъде. Докато чакате получавате имейл със сертификат за апликация и просто сте на опашка. Няма значение дали сте качили документи или не сте, няма значение дали ще ви искат документи или не.

Вашата апликация е на една опашка и никой не и обръща внимание докато не и дойде времето.

Когато дойде времето и служител преглежда апликацията и ако има документи качени( за някои апликации не се качват документи) . Ако информацията и документите го задоволяват той взима положително решение.

Ако нещо не му харесва и му трябва още информация и/или документи той звъни или пише да изиска тези неща.

Ако не се свърже по телефона ви пишат имейл и дават срок за 14 дни обикновено да им пратите информация.

Вече при новите апликации си избирате дали да ви звънят или пишат на имейл.

Ако подадете една апликация и влезете в акаунта си няма опция да се види какво документи са качени заедно с пускането на апликацията.

Често се случва хората да пуснат апликация и качат някои документи служителите да поискат нови по една или друга причина. Може и документите които са качени да са правилните, но има вероятност да поискат нови документи които да са актуални понеже е минало доста време.

Неке да поясня отново  “Това, че ви искат нови документи не означава, че нямате  документи качени или, че липсват документи”

Ако някой е мой клиент за статут и получи , че му искат нови документи, просто трябва да се свърже с мен и безплатно ще добавя документите.

Много често се случва тата, че когато изпратите документи, ако решението е положително то се дава на същия ден след като сте изпратили документите.

Някои клиенти като този от снимката, въпреки, че му е обяснено и написано в имейл от нас “Нищо друго не може да се направи, освен да се осигури и прикачи необходимата информация и документи.

Имате 14 дни от датата на писмото, за да прикачите доказателствата.

Ако ги имате, може да изпратите на снимки и да ви ги прикачим.”

Искахме да качим документи, но те отишли при някой който според тях бил имиграционен съветник взел им 50 паунда и казал, че нищо не е качено.

Човека няма как да знае, че нищо не е качено. Но пък за да заработиш 50 паунда и за да изглеждаш професионалист трябва да кажеш, че си такъв, както и да обвиниш , че някой не е свършил работата си добре и че ти ще я направиш както трябва.

Имали сте 50 паунда платили сте ги!

Точно така се е случило в точи случай, искат им доказателства, нормално е ние им казваме пратете ни ги на снимка ще го качим, те отиват при друг плащат си и после някой друг им виновен.

Към момента аз не знам да има друг българин  лицензиран имиграционен съветник като мен с фирма за услуги!

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *