За проблемите с доказателствата за статут и други

November 5, 2021
0 Comment

Едно от нещата, за което напоследък ме търсят най-често в момента е,  да съдействам за пуснати вече апликации за статут на уседналост и получени имейли за изискване на допълнителни документи. На всички мои клиенти, на които аз съм правил апликации, ако се наложи да им поискат допълнителни документи, им съдействам безплатно.

Съществуват  обаче и  голям брой сънародници, които сами са си правили апликациите или някой друг им ги е правил. Всеки ден именно такива хора се свързват с мен и най-често проблемът им е, че молбата им е застопорена, поискани са им допълнителни документи,  които те или не знаят какви са, или ги нямат.

В този случай моята задача е, ако въпросният кандидат отговаря на условията, да измисля начин да спасим тази апликация, за да се стигне до желания резултат.

Поради този огромен интерес, решихме да пуснем специална консултация. Нейната цел е,  да се запозная цялостно с направената вече апликация, да преценя дали има шанс тя да успее и ако има такъв шанс, да се изработи план за действие.

Ако се окаже, че кандидатурата за статут има шанс да успее, едно от най-важните неща ще е да направим така, че да се вместим в дадения срок за предоставяне на документи. Не винаги обаче това ще е възможно. За това целта ни в някои случаи, ще бъде първо да си осигурим достатъчно време, за да набавим необходимите доказателства. Това, което вече успешно правя за клиенти е, да спрем обратното броене и да осигурим време,  за да потърсим и намерим необходимите документи.

На кандидатите, отговарящи на условията за временен статут, допълнително предлагаме съдействие да докажем на властите, че те са били тук в изискуемия период. Ако при първоначалната консултация ние преценим, че вие не отговаряте на условията, няма да се налага да удължаваме нито времето за представяне на документи, нито пък да търсим документи.

Системата на  Home Office има проблем и ако някой получи отказ, дори да се направи нова апликация, която да е правилната, се вижда отказа, но не се вижда, че имаш нова кандидатура.

По тази причина е много важно да не се допускат откази, защото човек може да остане без работа или да му бъде забранено да влезе във Великобритания.

Ако отговаряте на условията, ние ще намерим всички възможно начини да докажем пред службите това.

Опитваме се да правим всичко възможно за клиентите си, като например да поръчаме документи, които не са в списъка на приетите за доказателство, но службите ги одобряват и хората получават статут.

Ако вашата апликация за статут има нужда от „спасяване“ ние сме насреща. За съдействие и поръчка, отворете линка: https://calendly.com/help-bg-consult/save-ss

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *