За да успеем да свършим успешно работа на клиент е много важно клиентът да е откровен с нас, а не да ни лъже.

December 8, 2018
0 Comment

За да успеем да свършим успешно работа на клиент е много важно клиентът да е откровен с нас, а не да ни лъже.
И докато 99% от клиентите ни да напълно откровенни, намират се и такива които не ни казват истината.
Ние започваме да правим услугата за тях и в един момент нищо не става, те са си загубили времете , ние сме си загубили времето, те са са ни платили, но не получават очаквания резултат.

Имахме един случай, в който клиент се яви с наш служител в банката с фалшиви документи и го усетиха в банката и стана една……А можеше и без този документ да се отвори сметка, но клиента ни каза имам го..но той бил фалшив.
Друг случай наскоро бе на саънародници, които ни казват “караме кола под наем с българска регистрация, полицията ни я конфискува”
Наш служител почва да звъни в полиция, ходи извън Лондон където е колата, да проверява неща и се оказа, че нещата не са точно както ни се представят.
Някой не евзел просто кола под наем защото му се е развалила неговата в България.
Един член на семейството изнася английската си кола в България, сменя и регистрацията на българска.
Друг член на семейството взима после колата с българска регистрация и с пълномощно тръгва да кара в Англия, докато в един момент полицията не го спира и разбира за схемата.

Проблемът, не е че някой ти е взел колата понеже я караш тук с бг регистрация и пълноммощно, този номер става и доста хора го правят без да имат проблем.
Тук нещата са съвсем други, някой се опитва да заобикаля закона или както му казвама да такова дявола във въздуха.

Ако полицията хване някой с английска кола, която е със сменен чужд номер, кара собственика на колата пак да си върне британския номер.

Не са толкова прости да ги лъжем толква лесно.

Та клиентите не ни казват, че са се опитали да свършат тази далавера и са ги хванали , а излизат с номера, че все едно, че полицията разбираш ли нещо се е объркала и те ни лук яли ни лук мирисали…
Колежката отдели време, пътувания и това, което успя да направи е да им каже, трябва да си върнете британската регистрация и да си платите глоби и ще си получите колата.
Свърза ги и с българин, който има сервиз и може да помогне с проверки и документация.

Сега клиентите питат, ние си платихме ама нищо не стана да си вземем колата.
Не стана защото не ни казахте истината в началото. Ако бяхте ни казали, така и така, не ни се плащаше британска застраховка, искахме да имаме кола, с която да не плащаме за паркиране, за congestion charge и други и си закарахме колата от Англия в България. Сменихме регистрацията и с пълномощното от роднина си я караме тук но ни спряха и ни я взеха щеше да им кажем да да правилно са направили, вие сте нарушили закона и сега трябва да си пререгистрирате колата обратно.

Те не ни казваха тези неща, а съвсем друга история в която и Господ не може да им помогне.

Моля бъдете откровенни с някой , който искате да ви съдейства за нещо иначе. ще е загуба на време пари и не само.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *