За българските имейли и ползването им в чужбина

February 2, 2022
0 Comment
Ако имате възможност не използвайте български имейли във Великобритания.
Писал съм и съм обяснявал преди, че често имейли от държавни институции попадат в „спам папките“ на български имейли като abv.bg и други.
Ако имате проблем с имейла си пък, да получите помощ от българския имейл доставчик е пак доста трудна работа. Отделно имейла издава каква националност сте. Много по-удобно е да се ползват имейли на gmail.com, yahoo , hotmail.
Забелязах проблем с имейл оператора mail.bg
Оказва, се че хора с тези имейли не могат да изпращат имейли до нашите служебни имейли.
Дава им грешка. Когато научих за това, веднага написах имейл до mail.bg за да им обясня и да си оправят проблема. Не очаквах, че ще ми благодарят за обратната връзка. Прочели са имейла ми!
Очаквах, че поне ще пишат нещо, но вече две седмици ни вест ни кост от тях.
Нашите служебни имейли се поддържат от Google и по тази причина смятам, че проблема едва ли е в Google, ние получаваме имейли от всички други имейли с изключение на имейли от mail.bg.
Вероятно и други английски фирми имат същия проблем.
Сега във времената на статутите, е много важно да имаш имейл, на който може да разчиташ.
За мен gmail е най-добрият имейл. Имат версия и на български, а всеки човек с андроид така или иначе има такъв имейл.
Един от най- честите случаи за отказ при статут, е че не сте си следили имейла и не сте отговорили навреме, когато искат документи.
Ако използвате български имейл, в случай че оперативната система ви разпредели имейлите от Home Office в спама и вие не ги откриете на време…. ще имате проблем.
Прилагам снимка на вежливия отговор на mail.bg за проблема. Самия факт, че не получих отговор е показателен, че не им „пука“ за мен и техни клиенти ме кара да ви посъветвам… „далече от тази фирма“. Ако имате техен имейл, не го ползвайте тук на Острова.
[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *