Една различна счетоводна услуга.

November 22, 2018
0 Comment

Една различна счетоводна услуга.

До момента във Великобритания има една практика за осчетоводяване на самонаетите, която е грешна.

Какво става към момента и как според мен трябва да е.

Идва Иван във Великобритания на 3-ти май 2018 и почва да работи като самонает в строителството, я прави UTR, я не прави. Почва си той работата и си няма хабер от счетоводство. Данъчните ще искат от Иван да им изпрати данъчна декларация за приходи и разходи до 31-ви Януари 2020.
Точно така Иван ще е работил близо 19 месеца, преди да се наложи да ползва счетоводител или да се пробва сам да си направи декларацията.
Английският на Иван е на ниво долу-горе и той няма да се оправи сам.
След като той е работил по неговия си начин над 1 година, ще му се наложи да научи какво се иска за счетоводство и за правилно ръководене на дейност като самонает.
Казват, че за един човек първите 7 години са най-важните в живота. Може да се каже спокойно, че първите 7 месеца във Великобритания са най-важните за всеки имигрант.

Ако вие в началото на престоя си направите грешки и пропуски после може да ви коства доста неприятности. Повечето от проблемите за които научаваме от нашите клиенти са доста лесни да се избегнат, ако си информиран добре.

По тази причина ние решихме да стартираме услуга счетоводство за самонаети които току що са пристигнали на Острова.
Ако дойдете във Великобритания и не работите като нает на трудов договор Employee, ако имате ваш счетоводител ще ви е в полза.

Какво предлагаме ние?

Всеки един който е пристигнал на Острова още при стъпването му тук, да го запишем като клиент. Плюсовете са:

Ние ще му станем официални клиенти за пред HMRC и ако някога, някъде му поискат писмо от счетоводител, той ще може да получи такова.

Ние ще му предоставим куп информация под формата на статии и видеоклипове тип наръчник за самонаетия. Ще го научим на много полезни неща които са важни за един самонает. Неща които ще му помогнат да ръководи бизнеса си по-добре, да не допуска грешки, глоби и да има изрядни документи, ако се наложи за едно или друго нещо.

Ставайки наш клиент той ще има достъп и до специални Фейсбук групи и секции на сайта ни www.help4bg.co.uk в които ще може да ползва куп намаления и отстъпки от различни български и английски фирми.

Ние ще го напътстваме в имигрантския му живот и с наша помощ той ще има по-голям шанс да сбъдне мечтите си.

Какво се иска за да се запише като наш клиент.
Да се свърже с нас на имейл, help4bulgarians@gmail.com, телефон 077 51 001 202 или по Фейсбук.
Ние ще се чуем с него и ще му кажем евентуално колко би струвало годишното му счетоводство, той ще плати половината сума сега, а останалата, когато дойде времето за данъчната му декларация.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *