Внимавайте на кого се доверявате за имиграционни услуги….

May 12, 2022
0 Comment

Няма значение дали си беден или богат – мечтите са безплатни и всеки може да си мечтае, каквото си поиска!

Мечтите са скъпо, съкровено, лично нещо и хората са готови да дадат всичко за тях!

Едни си мечтаят да намерят идеалната половинка, други да имат дете, или да имат собствен дом, луксозен автомобил!

Някои от вас си мечтаят да се съберат с любимите си хора, или да заминат на гурбет във Великобритания. За съжаление след Брексит нещата вече за последното не са толкова лесни, налагат се статути визи,  документи, такси и какво ли не…

Въпреки тези затруднения всяка седмици има хора, които се опитват да си уредят документи за Великобритания. Голяма, част от тях се свързват с мен и аз отделям време, проверявам неща и им давам правилната информация за тях и вариантите. Понякога е много трудно, друг път почти невъзможно, но има хора които въпреки това решават да се опитат.

На всеки един клиент, аз казвам истината, без да лъжа или да давам фалшиви надежди и не карам хората да мечтаят за неща, които няма да се случат.

За съжаление има много други лица, които не са лицензирани имиграционни адвокати ли съветници и те използват мечтите на хората, подлъгват ги, взимат им парите и после нищо не се случва. Не се случва нищо за документите им, защото кандидатстващите не отговарят на изискванията. Условията за статути и визи са ясни, но има хора, които използват незнанието  и злоупотребяват. Както съм писал многократно, някои от тези хора, се представят, че работят за мен или дори че съм аз.

Ето и пресен пример. Семейство в България има две деца. Едното, по-големият син е във Великобритания и има статут , другото тийнейджър, е в Родината и наскоро е посетило брат си, който живее на Острова, харесало му е и е поискал да дойде живее и учи тук.

Брат му се свързал с някой, който се представя за съветник, “колегата” го измамва и му казва, нямаме право да присъединим брат ти към теб , ще присъединим брат ти към родителите, но първо ще направим апликации за тях. Казали му една цена, платил си, после поискали допълнително документи да се изпратят, и “съветника” казал ще трябва да ми платиш още, за да качим документите. Изискването на документи при подаване на апликация се случва винаги, не знам защо не е включено в цената, а се искат  допълнително, после пак му поискали пари и така изведнъж цената за статут се покачила три пъти, заради допълнителната уж работа.

Още веднъж да напомня – гимнастиката с това,  да прикача някой, а той да прикачи друг е безсмислена. Писал съм пост за катърите и мулетата, в който обяснявам това.

Оказва се, че апликации на родителите, довели до отказ са ненужни. Няма да споменавам за изгубените на вятъра пари.  Яд ме е за убитите тийнейджърски мечти.

Представям си как тийнейджърът в България, месеци наред е мечтал, споделял с приятели, как ще отиде в Англия при брат си, как това, онова.

Не мога да си представя какво е разочарованието му сега…. Как всичко, за което е мечтал, се оказало лъжа, как по-големият брат, на който винаги е вярвал и смятал, че се грижи за него и може да разчита на него, сега го е подвел .

Всички от вас сте били тийнейджъри, опитайте се да се представите как бихте се почувствали вие ….. Неприятно, много неприятно!

Същият съветник, измамва и жена с инициали СГ. Интересното е, че се представя, че ме познавал лично и че дори аз съм й звънял преди време, за да я питам за съвет, какво да правя в дадени ситуации.

Лъжи на Н-та степен. Даденият човек си го блокирах с кеф във Фейса, за да не ме чете и да черпи информация, с която после да мами клиенти.

Един пък измамник днес, ми звъни и пише по Вайбър да разпитва, до кога щяло да има статути и подобни неща,  то бива наглост ама… както и да е блокирах го и него.

Целта на поста ми не е да ви казвам, „не ходете при други, а използвайте мои услуги“. Целта е да внимавате на кого се доверявате и да разберете, какви последствия може да има, ако попаднете на неправилния човек.

СГ, МД или който и да е друг, представящ се за някой, когато го наемете едно е сигурно, че ще направи, или ще ви каже това, което искате да чуете, ще ви вземе парите и после вероятно ще останете с мечти напразно!

 

 

 

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *