Без банкова сметка е почти невъзможно да се води нормален живот във Великобритания

November 29, 2018
0 Comment

Без банкова сметка е почти невъзможно да се води нормален живот във Великобритания.

В банкова сметка се плащат заплати, в нея се плащат и държавни помощи, с нея се налага да се плащат сметки и какво ли не друго.Тоест, банкова сметка ще ви е нужна и това вероятно го знаете. Може би сте чували, че изкарването и става трудно, искат се много документи. Някои банки са по-либерални и отварят сметки по-лесно. Вече ви помогнахме с информацията за отваряне на банкови сметки http://help4bg.co.uk/2017/12/18/%D0%…B%D0%B8%D0%BA/
Ако веднъж вече имате отворена сметка, внимавйте много и не допускайте да ви я затворят от банката защото сте изтегли повече пари отколкото има в нея или имате примерно договор за телефон, а нямате пари да си го платите.При отварянето на банкова сметка, вие сключвате договор с банката да изпълнявате дадени задължения. Едно от основните ви такива е да се грижите за сметката си и не се опитвате да злоупотребявате с нея.
Ако нарушите договора си, банката може да ви затвори сметката, а в заисимост и от нарушенията, ако опетните кредитното си досие доста, като примерно имате договор за телефон и нямате пари в банковата си сметка да си го платите, има опастност да се случи следното:
Да влезете в неотиризиран овърдрафт, за който ще плащате солено, банката може да си каже такъв клиент, който не знае как да си управлява парите не ни трябва и да затворят сметката ви.
Телефонната компания, на която дължите пари пък ще има да взема пари от вас и ще ви маркира като ненадежден платец във вашия кредитен файл и всички бъдещи фирми с които ще имате финансови отношения, банки, кредитни карти, мобилни оператори и подобни ще знаят, как не сте успяли да си платите сметката за телефона.Това ще е един сигнал за тях, че вие не сте надежден платец. Някои от тях ще си кажат този не може да си плаща сметка от 30 паунда, как да му дадем заем за 1000 или как да му дадем нов договор за телефон или защо ние да му даваме банкова сметка, на него не може да му се вярва.Пиша тези неща защото имам доста случаи с наши сънародници , направили точно тези грешки и сега се чудят как дс и отворят нова сметка, вземат заем жилище или нещо друго.Някои дори си мислят за планове да ходят в Родината сменят имена и пак идват тук и се опитва да почнат наново.

Грешки като тези стоят в досието ви 6 години и ще пречат за много неща.
Ако нямате време да чакате 6 години, мислете когато работите с банковата си сметка.Не харчете повече от колкото имате в нея, помнете на коя компания какъв директен дебит сте разрешили и смятайте кога ще се тегли и да имате пари за него.Ако имате финансов проблем, не чакайте банката и компанията да разбере когато е късно, отидете и говорете с тях, ако ги предупредите ще имате по-малко неприятни последствия.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *