Ако се чудите нещо?

June 12, 2019
0 Comment

 

 

Ако се чудите нещо?

Ако имате въпрос на който ви трябва отговор?

Ако имате проблем който ви вълнува?

 

Имате възможност да попитате някой конкретно, да се обърнете към специалист, да се доверите на някого, който познавате или за когото имате добри отзиви!

 

Имате и възможност да попитате във Фейсбук група!

Фейсбук групите са чудесно нещо, аз имам над 10 такива!

 

Само, че, ако това за което се чудите е важно за вас!

Ако отговора, който търсите ви е жизненоважен.

Ако проблема, който ви вълнува е сериозен и от него зависят много неща, бъдещото ви, мечтите ви…

Помислете добре преди да се доверите на мнение на непознат.

 

Ако става въпрос за нарушаване на закона, скриване на факти, казване на неверни неща и правене на нещо което е мошенгия….. не ви съветвам да вярвате на съвети във групи!

 

Там тези хора си пишат, не им пука какво ще стане с вас, те са чули, че нещо е станало при някой си, или пък на тях им се е случило, но обстоятелствата около вас и около тях може да са коренно различни, при един човек едни неща стават при други не стават и причини за това много.

Видях онзи ден как хората съветват смело сънародник, да излъже, че е в Англия и си насрочи НИНо час.

При някой си станало, нямало проблеми, да но има хора при които не става, имали сме клиенти на които сме им правили проблем.  От Job centre излишно предупреждават, че не трябва да се прави това.

Имал съм случаи на клиенти идват тук от 3 седмици са а си сменят шофьорска книжка и после я показват на интервюто за НИНо. В закона е казано ,за да си смениш книжката трябва да си тук над половин година а ти си си изкарал книжката на втората седмица… и ти се издаваш, пред една институция, че си излъгал друга.

Примери много…човек за да успее в нещо трябва много добре да познава нещата, да знае как се проверява и какво се проверява.

Ако вие не знаете тези неща и започнете да правите измами, може да попаднете в капан и да ви хванат и да имате неприятности.

 

Има си тънкости, които като знаеш нещата изглеждат по друг начин.

 

Потресох се от поста как сума ти народ казва на сънародник, излъжи…

Ако вероятността да те хванат е 10% , а има такава вероятност… заслужава ли си риска? Имах клиент преди седмици чака за час за NINo в Walthamstow  4 дни… 

 

Внимавайте какво питате, внимавайте какво питате и отговорите които получавате, не ги взимайте за чиста монета.


Реших да си направя експеримент и попитах в група, ако реша да си сложа в джоба нещо в Теско и не го платя и изляза какво ще стане.

Над 80 отговора имам на въпроса, някой сънародници ме окуражиха да действам смело,,, проблеми няма да има, други ме посъветваха да изям нещото в магазина и да не го плащам.

 

Нямах и нямам намерение да правя това за което питах. Исках да видя как на един въпрос, който е за нещо което е незаконно ще получа различно отговори, ще получа много отговори и ще получа одобрение, че може да го правя.

Ако бях го направил и ме бяха хванали какво да кажа?

Питах в една група….там ни обясниха и увериха … и не трябваше да сте ме хванали ?

 

Хората обичат да пишат и дават съвети скрити зад никове имена и знаейки, че нямат отговорност, ако нещо не се случи.

Съвсем различно е когато използвате услуга на някой професионалист, платите си и той ви даде съвет и е отговорен за това.

Аз имам клиенти за документи и като ме попитат дали да кажа това или не го казвам, аз трябва да дам отговор, при който нося персонална отговорност и ако не стане това което съм посъветвал, клиента ще се сърди на мен.

По тази и причина, много внимавам как и какво казвам, обещавам и съветвам.

Много често някои хора ме пита кажи какво да кажа, кажи какво да направя.

Казвам им за да мога да ви дам персонален съвет трябва лично да се запозная с проблем случай документи, не мога така да кажа лековерно еди какво си.

 

Всичко е индивидуално.

Oбикновенно UTR  се изкарва за седмица/две, но на един клиенти 3 месеца не му дават UTR проблеми заради проблеми. Оказа се, че смятат че ги лъже и трябваше да се намесвам, обаждания обяснения разяснения… ако бе попитал в група всеки ще му каже няма проблем става лесно е  за седмица става , да, да,  ама при него имаше някои други фактори, които не го правят като всички останали…

 

Извинения за тези които са си помислили, че ще крада от Теско…. Поста беше просто експеримент, Аз дори не ходя в Теско. Имам си любими други магазини.

Предупреждение , ако има клиенти на Costco,  в тази верига, ако си отвориш нещо да ядеш с намерение да си го платиш после и те хванат в магазина има вероятност да ти прекратят членския внос….и повече да не може да пазаруваш там.

 

Друго нещо за „краденето“  разбрах при посещение във френски строителен магазин. Във Европа правилата са други.

Във Великобритания не ти правят проблем, ако си си купил нещо от магазина, имаш касова бележка и после се върнеш в магазина с предмета в чантата и касовата бележка.

 

Във Франция и    Leroy Merlin   нещата са коренно различни.

Ако си купиш нещо и се върнеш с него и касовите бележки е равносилно, все едно че си го краднал, няма значение, че имаш касови бележки.

 

Купих си ключове за лампи които са от три части, оказа се че съм взел грешна част за един ключ, понеже била на грешно място. Не знам добре френски, отивам на другия ден с ключове, влизам в магазина, намирам правилната част,  отивам на касата показвам старите неща и какво ново искам и те УААУ как та сак с нещата в магазина съм влязъл, казах им имам касови бележки ,те няма значение, ходиха и броиха наличност за да не ми ги конфискуват.

В Англия няма проблем за такива неща..

Французите са прави, то иначе може да си купиш нещо, да излезеш от магазина оставиш го в колата, после се върнеш с магазина с касовата бележка и вземеш нови неща, излизаш си като пич, ако те проверят казваш, аз съм си ги купил преди просто влязох да си купя още нещо.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *