Ако не ни искат мнение по-добре да не си го даваме.

November 8, 2018
0 Comment

“Персонализиран план за успешно начало на живота ви във Великобритания” това подготваме с колегите ни като услуга съвсем скоро…
Едно от нещата които си заслужава да сложим като бонус в него е да кажем на сънародниците които се запътват към Великобритания или са отскоро тук, че ние идваме тук да работим на англичаните и те искат от нас да вършим работата за която ни плащат.

Ако не ни искат мнение по-добре да не си го даваме.

В Родината сме научени иска, не иска някой мнение, да го даваме, така правим и във Фейсбук групите. Преди в една тема имаше десетки мнения , сънародник питаше едно нещо 99% от отговарящите не знаеха отговора но даваха мнение….
Сънародника ми се обади, лично да ми благодари за моето мнение и каза, че само то му е били полезно. Не пиша да се хваля, да да кажа, че мнения които са непоискани са излишни и дори може да навредят.

Някой забелязъл ли е да отиде в магазин за дрехи в Англия, да влезе в съблекалня и да се облече дреха и продавачка да го погледне и да му каже, че нещото което облякал много му отива.(все така ти казват за да продадат стоката).
Не е видял такова нещу тук, няма и да види, тук продавачите не си дават мнение без да ги питаш, за разлика от Родината ни.

Преди 10-тина години поръчваме си пердета в България и им казваме, че ги искаме така както ги правят в Англия с бяла подплата.
Естествено си плащаме колкото трябва. Продавача взе да обяснява, че разбираш ли нямало смислъл защо сме искали така….
Абе ние си плащаме….какво значение има, ако искаме и на дупки ще си направим пердетата, наш избор, наши пердета наши пари….

Друг случай в койтона обект викнах току що дошъл в Англия, български майстор.
Жената, собственичка на жилище което струва сигурно милион , а има и още няколко подобни, иска в банята да се сложи силикон.
Избрала си е цвета да е кафяв…, Нашенеца, който беше дошъл с преводачка (приятелката му) като чу какво иска жената взе да иска да и обяснява, че така нямало да стои добре по добре да било безцветен…

Абе човек, хората искат това, плащат си за това, ако ще и розов да е силикона, твоята работа не е да избираш цвят а да сложиш силикона?
Можеш ли да го направиш, прави го не давай акъл…

Естествено има изключения в ситуации като питат те какъв цвят ще подхожда повече и тогава ще кажеш какво мислиш.
Или пък ако искат нещо невъзможно както при мен се случи преди години да кажеш, че не може и да предложиш вариант.
При мен искаха вентилатор на вътрешна стена и им казвам на клиентите тоз ивентилатор за да работи трявба да има дупка и тръба да изкарва въздуха на вън.🙂
Не става от хола да направя дупка към спалнята нали!?
Или ако искат нешко, което не отговаря на регулациите съм длъжен да го кажа.

Или пък с български фризьор, клиент да ти поиска прическа, но фризьорът да смята, че на теб ще ти ходи по друго или, че този вид прическа която искаш не е е от тези които му харесват и няма да те постриже така.

Идва при теб клиент и като иска нещо, щом можеш да го направиш прави го, дали ще му ходи или не си е негов проблем..

Клиента винаги е прав, това е правило което важи с много по-голяма сила тук отколкото в България.
Знайте тези неща имайте ги предвид и съм убеден, че ще имате повече успехи в това което правите.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *