Съдействие за издаване на Citizen Card

March 21, 2019
0 Comment

Citizen Card е официалната карта за самоличност и удостоверяване на възрастта на граждани на Великобритания и пребиваващите в страната, призната като такава от Министерството на вътрешните работи, Института за стандарти на търговския сертификат, почти всички търговци на дребно в Обединеното кралство и доставчици на обществен транспорт, включително авиокомпаниите. Citizen Card се издава на лица, навършили 18 години и представлява сигурно доказателство за вашата самоличност, чрез  PASS холограмата, която присъства на документа.

Можете да я поръчате за стандартното време на издаване, в рамките на 21 работни дни и експресна поръчка за 2-3 работни дни, за която таксата е по-висока.

Ако станете притежател на такава карта, няма да е необходимо да носите вашите български документи за самоличност с вас. Няма и опасност да ги загубите и плащате глоби и излишни такси на българските служби.

В допълнение към Citizen Card се предлага  и Yoti Citizen Card, която може да се използва за създаване на вашата виртуална лична карта в безплатното приложение Yoti. Това означава, че ще имате  от една страна физическа лична карта и възможност за създаване на идентификационен номер на мобилния си телефон. Можете да изберете кой тип карта ви е необходима по време на процеса на кандидатстване.

Имплементираната в картата PASS холограма, прави Citizen Card най-широко признатата лична карта в Обединеното кралство. Дори ако имате паспорт или шофьорска книжка, по-добре е да ги съхранявате на сигурно място и да носите със себе си вашата Citizen Card.

CitizenCard можете да използвате в следните случаи:

  • пътувания и вътрешни полети (включително британските отвъдморски територии, като Нормандските острови);
  • при участие в лотария или закупуване на скреч карти;
  • посещение на букмейкъри, бинго или казино;
  • започване на работа или за интервю за работа;
  • достъп до нощни клубове, барове и кръчми;
  • посещения в затворите;
  • достъп до фестивали;
  • закупуване на видеоклипове (DVD или Blu-Ray дискове) и компютърни игри;
  • при покупка на стоки или достъп на места, където съществува възрастово ограничение.

Контакти за съдействие за кандидатстване: HELP4BG – тел. 077 8606 7076,  0208 144 8408 или имейл help4bulgarians@gmail.com.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *