Намиране на парцел за строеж на жилище

May 12, 2016
0 Comment

Ако сте решили, че вариантите да купувате жилище на старо или готово ново строителство не са за вас, а сте се ориентирали към това да ви бъде проектирано такова по ваш вкус и след това да си го построите, преди всичко ще ви трябва парцел.

Земя, върху която да строите може да се намери много лесно, ако вие или ваши роднини притежавате такава и тя е подходяща за целите ви, но ако няма такава опция нещата стават малко по-сложни. Всъщност да откриете правилния парцел за целите ви може да отнеме години, особено ако имате географски предпочитания и строго определен бюджет.

Откъде да започнете

Всъщност при търсенето на парцел няма конкретна отправна точка. Въпреки това може да започнете с един полезен инструмент на сайта Self Build Portal наречен NEED-A-PLOT, който можете да намерите и разгледате на адрес www.selfbuildportal.org.uk/needaplot. Въведете критериите си и ще получите резултати базирани на тях, които можете да разгледате директно върху интерактивната карта.

Друг вариант да си намерите подходящ парцел е да говорите с приятели и познати, т.е. от уста на уста, дори можете да споделите какво търсите в социалните мрежи и изобщо в интернет.

Също така можете да се свържете с брокер или агент по недвижими имоти, както и фирми, които се занимават с покупко-продажба на земя.

Можете да обиколите аукционните къщи, за да потърсите някой интересен търг, от който можете да вземете парцел на добра цена.

Помислете и за пускане на обяви в местните вестници, ако искате парцел в точно определен район.

Друг вариант е да отидете в местната община и да попитате могат ли да ви предложат подходящо място за строеж въз основа на това, което искате да направите.

Използвайте специализирани сайтове за парцели

В мрежата има множество сайтове, някои полезни, други не толкова, с чиято помощ можете да си намерите парцел. Общо в тях има хиляди парцели на територията на Великобритания. Най-известните и полезни такива сайтове са PlotBrowser (www.plotbrowser.com)  , Plotfinder (www.plotfinder.net) и PlotSearch (www.buildstore.co.uk/findingland).

Други сайтове, на които понякога се намират парцели са PrimeLocation (www.primelocation.com), Rightmove (www.rightmove.co.uk), Zoopla (www.zoopla.co.uk) и Movehut (www.movehut.co.uk/land).

Внимавайте да не бъдете измамени

Когато търсите и купувате парцел, много внимавайте да не попаднете на измамници. Има много компании, които твърдят, че търгуват със земя, намират купувач и му я продават, но на нея никой няма разрешение за строеж. Затова ако някой ви продава страхотен парцел на невероятно ниска цена, не бързайте да се впускате в покупка, защото ако е измама, ще загубите десетки дори стотици хиляди паунди, които вероятно след това няма да успеете да си върнете. Бъдете мнителни и ако нещо ви се струва прекалено хубаво, за да е истина, не бързайте и дори е препоръчително да потърсите съвет от професионалист.

Ние от Chikov.com можем да ви дадем финансов или жилищен съвет, както и да ви помогнем да си намерите подходящ парцел. Пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *