Най-добрите доставчици на Breakdown cover в UK за 2014 – 2015 година

February 18, 2015
0 Comment

Притежаването на автомобил е скъпо удоволствие. Например разходите за застрахователните полици покриващи нуждата от Пътна помощ – близо 94 на сто от хората имат такава полица, но само 30% са я използвали. Кой обаче е най-добрият доставчик?

В тази статия ще ви представим топ пет на доставчиците на Breakdown cover, определени на базата на проведено през 2014 г. проучване на Driver Power.

Забележително е, че 81 на сто от хората смятат, че са сключили изгодна сделка, въпреки че не използват услугата често. Най-честата причина водачите да се обаждат на своя доставчик е механична повреда (41 на сто) или изтощен акумулатор (една четвърт).

Един от най-важните фактори, когато се преценява даден доставчик на Breakdown cover е времето за което ще дойде пътната помощ след като сте я повикали. По-голямата част от шофьорите са на мнение, че между 30 минути и един час е приемливо време за изчакване на Пътна помощ.

В повечето случаи доставчиците на тази помощ действително покриват очакванията. Над половината от участниците в изследването са получили помощ на пътя в рамките на този период от време, а на всеки пети е била оказвана помощ в рамките на половин час.

Всичко това е добре да се има в предвид, за да не губите излишно време на пътя, но също толкова важно е това, което механикът прави за вас, когато пристигне. В идеалния случай вие искате проблема да бъде отстранен на място, така че да можете да се отправите на път веднага. Това обаче се случва само на около една трета (30.2 на сто) от шофьорите, докато една четвърт получават временно решение на проблема, а има и случаи; в които е необходимо автомобила да бъде закаран в сервиз.

Информацията в тази статия е за breakdown covers  на територията на Великобритания. Съществуват и специални   breakdown covers, които са за даден континент или цялото земно кълбо, но те имат други цени и условия, за тях ще ви опишем в друга статия.

Имайки всичко това предвид е добре внимателно да избираме своя доставчик. Вижте кои са 5-те най-добри:

1. GEM Motoring Assist – 93.32% общ резултат
За пореден път GEM Motoring Assist е начело на класация, отвявайки конкурентите си с най-висок резултат. GEM печели във всяка категория, включително и що се отнася до времето за изпращане на помощ – в 60.5 процента от случаите това става в рамките на 30 мин. до час. GEM Motoring Assist със сигурност могат да се похвалят с качествено обслужване и много лоялни клиенти.

2. Brittania Rescue – 90.53% общ резултат
Още едно впечатляващо появяване на Britannia Rescue, които заемат второ място в класацията, надхвърляйки 90 процента. Освен това, те получават и доста похвали от клиентите си, един от които ги определя като „добри, ефективни и способни професионалисти.”

3. Green Flag – 87.33% общ резултат
Green Flag могат да се похвалят с доста успешна година, след като успяха да се изкачат до третото място в класацията (миналата година те са били на 10-та позиция). Клиентите също са доволни от „бързата реакция” на Green Flag, както и от изгодните цени. Онлайн и телефонните услуги на фирмата също получават високи оценки.

4. AA – 86.29% общ резултат
Едно от най-големите имена в автомобилизма, и най-големият доставчик на пътна помощ във Великобритания, AA заема четвъртото място в класацията. Това, което „дърпа” компанията назад са нейните онлайн и телефонни услуги, които са значително под нужното ниво. Премиите също са фактор, определящ предпоследната позиция в класацията.

5. RAC – 85.73% общ резултат
RAC се появи на сцената през 2013, и от тогва до сега е паднала назад в класацията с две позиции. Без значение, че резултатът на този доставчик се е увеличил с един процент спрямо миналата година. Най-много критики получават телефонните услуги, въпреки че като цяло оценката за обслужване е висока.

 

Ние можем да ви помогнем да си направите изгодна  застраховка тип Break down cover напълно безплатно, пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *