Колко време ще ви отнеме да платите жилище в пълен размер, ако то се намира в Брайтън?

October 27, 2015
0 Comment

Желаещите да си закупят жилище в Брайтън са в по-безизходна ситуация дори от живеещите в Лондон. Жителите на Брайтън трябва да си дадат … 104 години време, за да спестят необходимата сума, предвид съотношението между средните им заплати и настоящите жилищни цени в района.

Средната цена на жилище в Брайтън е £350 522 , а средната годишна заплата е £23 488 според данните на HouseSimple. Агенцията отчита дължината на периода според съотношенията между необходимия депозит, ипотечния заем и възможността да се заделят 10% в касичката, от годишната заплата.

Лондончани не се класират много по-добре. На тях би им отнело 97 години, за да си спестят сумата по жилището.

Постоянното търсене и дефицитът на предлагането вече дисквалифицираха по-голямата част от хората на средна заплата в Лондон. Явлението обаче не е изолирано, а започва да се прехвърля и в други райони на Острова.

В Бристол, Кардиф и Единбург би отнело съответно 55, 49 и 41 години, за спестяването на сумата.

Изплащане на жилища в Англия

Изпълнителният директор на HouseSimple, Алекс Гослинг, коментира: “Достъпността на покрива над главата ни се превръща в общонационален проблем. Всеки знае, че Лондон вече не е по джоба на обикновения човек, а е достъпен само за богатите, но тревожното е, че настоящата статистика потвърждава, че този проблем вече е в сила и за обикновения британец, който иска да закупи средно по цена жилище в собствения си град”.

Източник: http://bgben.co.uk/

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *