Как да увеличите кредитния си лимит

September 10, 2015
0 Comment

Ако имате кредитна карта или оувърдрафт, но искате да увеличите кредитния си лимит, как може да стане това? Това ръководство ще ви покаже какво можете да направите, за да увеличите лимита си или по-важното е, дали трябва или не трябва да го увеличавате.

Какво е кредитен лимит?
Когато кандидатствате за кредитна карта, вие не знаете какъв ще бъде кредитния ви лимит, въпреки че заемодателят може да Ви каже максимума за нови клиенти. Това може да бъде истински проблем в някои случаи. Например, ако искате да прехвърлите съществуващия баланс, за да вземете изгодна 0% сделка , но кредитния ви лимит е твърде малък, за да го направите, може да останете разочаровани.
Увеличаване на кредитния лимит.
Ако не сте доволни от кредитния си лимит, можете да поискате по-висока граница от доставчика на кредитната ви карта. Въпреки това, добра идея е да се изчака няколко месеца , така че заемодателят да може да види, че вие сте един разумен клиент. Разбира се, ако надвишите лимита по картата си или пропуснете което и да е плащане, компанията за кредитни карти или банката няма да се съгласи. Не само това, но ще навреди и на вашия кредитен рейтинг, което може да ви попречи да получите по-добра кредитна сделка другаде.
Как да подобрите кредитния си рейтинг?
Когато искате вашия кредитор да увеличи размера на кредита,който искате да вземете ,вие трябва да сте колкото се може по-платежоспособни.Те няма да ви дадат висок лимит ако смятат ,че вие можете да фалирате или ако мислят,че неможете да си позволите да изплатите кредита в пълен размер. Кредиторите решават дали сте подходящ клиент или не , като погледнат в кредитната ви история и в много случаи, извършват оценка на кредити, както и други проверки.
Как да се подобри вашия кредитен рейтинг .
Преди да предприемете каквито и да било стъпки, за да увеличите количеството на кредита, който може да вземете, трябва да сте сигурни, че е точно за вас. Ето върху какво трябва да помислите.
Увеличаване на кредитния ви лимит – Можете ли да си го позволите? Всеки път, когато обмисляте увеличаване на дълга си, това е от съществено значение в намирането на погасителен план.
Разработване на план за погасяване на заемите .
Не повишавайте своя дълг без разрешение!За съжаление, някои банки и строителни дружества ви позволяват да харчите повече, отколкото оувърдрафтния ви лимит . Въпреки това, почти винаги има високи такси за този вид неоторизирани разходи и рискувате да повредите вашия кредитен рейтинг.
Трябва ли да увеличите кредитния си лимит?

Струва си да си помислите защо искате да увеличите размера на кредита си.Може да има някои съвсем разумни причини, но също така може да е предупредителен знак, че не се справяте добре с дълга си.
Кога да обмислите увеличаване на кредитния си лимит?
Например, можете да използвате вашата кредитна карта за да платите разходи свързани с трудова дейност преди да ги поискате обратно.Ако вашите разходи внезапно нараснат тогава ще бъде добра идея да увеличите кредитния си лимит за да избегнете парични проблеми.
Кога да не увеличавате кредитния си лимит?
Може би искате да увеличите вашия кредитен лимит защото искате да посрещнете спокойно всичките си разходи включително и погашенията.Ако случая е такъв ,тогава повишаването на кредитния ви лимит не е най-добрата идея.
Стойте далеч от високото кредитиране на разходите.
Ако не можете да увеличите кредитния си лимит, тогава може да се изкушите да се обърнете към скъпо, краткосрочно кредитиране.В много случаи заемането на по-висок лихвен процент само забавя и влошава проблема и затова трябва да се избягва.

 

Дори и да не сте изложени на риск от поемането на твърде много дълг, увеличаването на кредитния ви лимит може да не е най-доброто нещо което можете да направите. ще увеличи изкушението ви да поемате повече дългове , отколкото бихте могли иначе. Също така по този начин може да спрете да отговаряте на изискванията за други ,по-важни кредити като ипотеката например.
Това е, защото кредиторите често гледат размера на кредита,до който имате достъп и те решават дали да ви отпуснат кредит или не.Дори когато вашата кредитна карта не е достигнала лимитът си а просто имате висок кредитен лимит ,това може също да отдалечи кредиторите от вас.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *