Как да си намерим подходяща застраховка чрез сайтовете за сравнение

October 5, 2016
0 Comment

Цените на застраховките във Великобритания могат да бъдат доста високи, затова обстойното търсене из офертите на различните застрахователи е напълно задължително, ако търсите най-изгодната оферта. За тази цел повечето потребители използват някой от множеството сайтове за сравнение на цените, но трябва да запомните, че те не предлагат най-добрите застраховки по съотношение цена-качество, а просто най-евтините.

Има няколко правила, които трябва да спазвате при използването на сайтове за сравнение. Най-важното е винаги да използвате повече от един сайт. Това се налага защото не всички оферти на застрахователите излизат на един сайт. Затова за да сте сигурни, че ще получите най-добрата полица на най-добрата цена, проверявайте поне няколко сайта.

Също така, както споменахме по-горе, най-евтиното не винаги е най-доброто. Повечето сайтове подреждат резултатите по зададените от вас критерии за търсене по цена, т.е. от най-ниската към най-високата. Но трябва да сте на ясно, че не винаги най-евтината застраховка, предлага най-доброто покритие или просто застрахователя в последствие ще ви иска по-голяма сума за самоучастие.

Ако търсите солидна застраховка с хубаво покритие според нуждите ви, сайтовете за сравнение не са особено удачен вариант за намирането й. Персонализираните застраховки е най-добре да се обсъдят лично в офиса на избрания от вас застраховател, както и цената, според добавките, които искате. Имайте предвид, че сайтовете за сравнение не могат да ви отговорят на въпросите, да ви дадат съвет, да ви подготвят персонализирана полица и т.н.

Как се използват сайтовете за сравнение

Преди всичко, трябва да си изберете сайтове за сравнение на цените на застраховките. Едни от най-използваните за Великобритания са Confused.com, GoCompare.com, USwitch.com, MoneySupermarket.com и др. С едно търсене в Google можете лесно да намерите още сайтове за сравнение (comparison sites).

След като сте отворили няколко сайта, преценете от каква застраховка и покритие имате нужда. Въведете необходимата информация в сайтовете, но гледайте внимателно каква информация е въведена автоматично от сайтовете като критерии за търсене, защото може и да не отговаря на вашите. Ако има нужда – коригирайте.

Както споменахме неколкократно, най-важното е да използвате повече от един сайт за сравнение.

За да избегнете спам, който повечето подобни сайтове генерирал след това, използвайте нов имейл адрес, или такъв, който не ползвате.

След като намерите подходяща застраховка, не бързайте с покупката й. Сайтът за сравнение ще ви прехвърли на сайта на застрахователя, но преди да завършите, прочетете внимателно дали застраховката отговаря на вашите изисквания и правилно ли сте попълнили полетата за лични данни и информация. Все пак не искате да плащате за застраховка, която не ви върши работа или пък да анулират полицата ви, защото сте дали неверни данни, нали?

Ние от Chikov.com можем да ви дадем застрахователен съвет и да ви помогнем да си намерите подходяща застраховка. Пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *