Как да намерим най-изгодната оферта за пътническа застраховка

July 26, 2015
0 Comment

Когато си правят застраховка, повечето хора се ръководят по цената, докато много малка част се интересуват повече от това какво покритие предлага тя. Но най-добрият вариант е да си направите пътническа застраховка с добро покритие и на добра цена, така ще сте сигурни, че сте сключили възможно най-добрата сделка. Ако не знаете какво означава „добро покритие“, можете да научите в статията ни „Какво покритие трябва да има една добра пътническа застраховка?“.

След като сте запознати с това какво предлага една пътническа застраховка и знаете какво покритие ви е нужно според обстоятелствата ви, можете по-лесно да се ориентирате към определени оферти на застрахователи. Просто търсете застраховка, която да отговаря на изискванията ви от към покритие и цена, но ако трябва дайте няколко паунда повече, стига да получите нужното ви покритие, така ще сте много по-спокойни докато сте в чужбина.

В случай, че сключите застраховка, но след това решите, че не е достатъчно добра или не отговаря на нуждите ви, можете да я анулирате. Обикновено срокът за това е 14 дни от получаване на застрахователната полица.

Прекалено сте заети, за да търсите изгодни оферти?

Ако нямате достатъчно време (работа, скорошно заминаване и т.н.) , за да си търсите изгодни пътнически застраховки, можете да разгледате актуалните предложения на Which? и MoneySavingExpert. Вероятно ще намерите нещо подходящо за вас на добра цена в последния момент.

Свържете се със застрахователен брокер

Ако не разбирате нищо от застраховане и искате съвет или директно да ви се препоръча или намери подходяща пътническа застраховка, най-добрият вариант тук е да потърсите помощ от застрахователен брокер. Ние също можем да ви помогнем, затова не се колебайте да се свържете с нас. Този вариант ще ви спести доста време, усилия и не на последно място – пари.

Имате време? Потърсете сами изгодни оферти чрез сайтовете за сравнение.

Ако имате повече свободно време и не бързате да сключите застраховка, можете да използвате някой от сайтовете за сравнение. Тези сайтове разполагат с офертите на различните застрахователи и ще ви предложат най-изгодните пътнически застраховки, според критериите, които сте им задали. Отново напомняме, че не трябва да се фокусирате изцяло върху цената на застраховката при търсенето, за да не останете разочаровани след това.

Някои от най-известните сайтове за подобни сравнения на цени и оферти са Comparethemarket.com, Confused.com, Gocompare.com, Moneysupermarket.com и др.

Просто посетете някой от тях и потърсете изгодни оферти. Ние препоръчваме да използвате повече от един – два, дори три, за да сте сигурни, че сте видели всички варианти и ще изберете най-изгодния.

Обръщайте внимание на сумата за excess, когато сравнявате пътническите застраховки

Някои оферти за застраховки могат да бъдат значително по-евтини, но сумата за excess да бъде много висока, докато при други обратното. Excess се плаща когато подавате иск към застрахователя. При пътническите застраховки той се плаща на всяка клауза, т.е. ако са ви обрали по време на почивката ви и вие подадете иск за обезщетение, ще трябва да платите три пъти excess-a – един за клауза „медицински разходи“, един за „лични вещи“ и един за „пари“. Затова гледайте внимателно когато сравнявате, а ако имате дори малки съмнения или не сте сигурни какво покритие е най-подходящо за вас, за нас ще бъде удоволствие да ви помогнем.

Ние от Chikov.com можем да ви дадем застрахователен съвет и да ви помогнем да си намерите подходяща застраховка. Пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *