Застраховки на бусове (vans)

cheap_van_insurance_Във Великобритания е задължително вашият van (бус) да има застраховка. Застраховката важи за водача и дадения бус, който той управлява. Цената на застраховката варира в зависимост от това къде живеете, какъв е вашият van, от колко време сте шофьор, имате ли нарушения и още други фактори.  Всяка една застраховка има доста допълнения, които вървят към нея и цената и много зависи от това какво ще попълните във формата за застраховка. Ако се окаже, че сте объркали или излъгали за нещо, това може да направи застраховката ви невалидна.

Има три основни вида автомобилни застраховки:

Comprehensive car insurance ви предлага най-високо ниво на защита. Подсигурени сте против случайни повреди, пожар, кражба или злонамерена намеса по вашия автомобил. Също и против всякакви щети, които вие причинявате на други хора и тяхна собственост. Тази застраховка е задължителна за превозни средства над 5000 паунда. Повечето видове подобни цялостни застраховки ви позволяват да шофирате и друг автомобил, който не е регистриран на ваше име.

Third Party, Fire & Theft car insurance ви застрахова против пожар и кражба на вашия автомобил, както и всякакви щети причинени от вас на други хора и тяхна собственост.

Third Party Only car insurance е с най-ниско ниво на защита. С нея сте застраховани от щетите, които причинявате на други хора и тяхна собственост. Вашият автомобил не е защитен от нито една от видовете щети (повреди, пожар, кражба и т.н.).

Ние от www.chikov.com можем напълно безплатно да ви помогнем да намерите най-изгодната за вас застраховка. Пишете ни на имейл atanas@chikov.com или ни се обадете на 077 860 67 076.

Може и сами да проверите в някои от сайтовете за сравняване:

www.moneysupermarket.com/carinsurance/
www.confused.com
www.uswitch.com/car-insurance
www.quotezone.co.uk

Някои от най-известните и предпочитани застрахователни компании са:

Saga
Royal & Sun Alliance
Frizzell
LV
NFU Mutual
Co-operative
Marks & Spencer
IAM Surety
Aviva
Chaucer Direct

Ако искате да прочетете повече за автомобилните застраховки посетете нашата секция с полезни статии ТУК.