Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите.

January 30, 2019
0 Comment

Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите.

Ако си направите тази сметка правилно, може да спестите над 1000 паунда.
Става въпроса за гражданството на детето.

Когато дете на български родители се роди във Великобритания, статута на родителите има голямо значение за неговото гражданство.

Ако в момента на раждането във Великобритания единия от българските родителите има PR или settled статут, или е от 5 години тук и има право на Permanent Residence, понеже е упражнявал правата си на европейски гражданин, детето може вднага да си изкара британски паспорт.
Ако поне един от родителите има британско гражданство отново детето може да стане британес, тогава това в коя държава е родено детето Великобритания или чужбина няма значение.

За да стане британски гражданин на едно бебе родено от родители с постоянен статут тук, му трябва само да си изкара британски паспорт, цената на детски такъв поръчан онлайн е 49 паунда.

Тоест ще стане британец за 49 паунда.

Ако обаче, детето ви се роди преди да сте взели уседнал статут то тогава за да стане британец ще трябва да се плати 1012 паунда за регстрацията , да се попълни форма от 31 страници и да се плати 49 паунда.
Тоест ще излезе общо 1061 паунда.

Тези дни имам клиентка, която термина и е няколко дни след като прави 5 години.

Обяснявам и за тази подробност около възможното гражданство на детето и за която и тя знаеше и си викаме, дано да не стане да го роди по рано от термина и.

Надявам се тази информация да е полезна на сънародници, които плануват бебета.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *