Ако ви е страх от мечки не ходете в гората

December 10, 2020
0 Comment

Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”.

Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави.

Всички сте съгласни с това мнение, нали.

Да се върнем на мечките – ако сте в гората сами или с някой друг и пред вас изскочи мечка, а вие имате пушка с патрони, трябва да се съобразите с едно много важно нещо. Ако мечката е наблизо, имате само един шанс да я убиете с първия куршум. Трябва да свършите това, което се налага, за да спасите живота си, защото няма да имате втори шанс, мечката ще ви нападне и убие.

Защо си говоря с вас за мечки при условие, че има толкова други неща за които можем да си говорим? Защото много от нещата в живота се крепят именно на тези философии, които ви споменах по-горе.

Първо – случаят с гората и страха от мечките се отнася за неща в живота, които не разбираме, не знаем как да направим, страх ни е да ги направим, не сме сигурни в тях. Имаме две опции – или да ги направим сами или да намерим някой, който е по-запознат и който да ни помогне да ги направим, за да нямаме проблеми.

Ако пък сме решили да правим нещата сами, трябва да знаем, че често при кандидатстването за документи, апликации за студентски заеми, за визи много често имате право само на един „куршум“.  Ако не успеете от първия път, след това шансовете се изчерпват.

Тази седмица непрекъснато ми се обаждат клиенти, които са започнали да правят апликации сами, попълнили някоя графа погрешно и последиците са отказ или изискване на доказателства до безкрай.

Вместо да “убият мечката с първия куршум” и да решат проблема, те са сбъркали и са подали грешна информация, и така нямат втори шанс.

Когато сами попълвате или подавате апликации за документи, трябва да предоставяте точната информация, само тази, от която се интересуват институциите. Ако направите грешка, често процесът е необратим.

Днес например ми се обажда един кандидат-студент, който е ползвал услугите на човек, който работи с него. Този човек обаче не разбира особено от апликации за студентски заем и така студентът се е провалил и парите са му били отказани. Аз не мога да му помогна в този случай. Никой не може. Изборът му е бил грешен и фатален.

Замислете се над тези неща когато ви предстои нещо подобно. Ако не се чувствате сигурни може да ползвате нашите услуги, или пък да намерите друг професионалист, който ще ви свърши работа. Просто избягвайте фаталните грешки, които водят до безизходица.

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *