Застраховка живот и застраховка при критично заболяване

October 26, 2016
0 Comment

Какво представлява застраховката живот?

Както подсказва името й, това е застраховка, която се изплаща в случай, че застрахованото лице почине.

Какво представлява застраховката при критично заболяване?

Застраховката се изплаща, ако застрахованото лице се разболее сериозно, например от рак, множествена склероза, мозъчен тумор, инфаркт и т.н.

Обикновено, най-добрият вариант е да имате и двете застраховки. Това гарантира парично обезщетяване, ако нещо наистина лошо се случи с вас.

Времетраене:

  • За фиксиран период. Това обикновено са няколко години и месеца след направата на застраховката.
  • Доживотна. Застраховката се прави за период докато лицето не почине.

Кой има нужда от застраховка живот или при критично заболяване?

  • В повечето случаи 95 процента от хората, които планират да си купят жилище чрез ипотека си правят застраховка за всеки случай.
  • Хора, които искат да защитят близките и семейството си в случай на внезапна смърт или заболяване. Не е нужно да имате ипотека, за да се застраховате.

Кой може да бъде застрахован?

  • Работещите лица;
  • Самонаетите лица;
  • Всеки човек, получил пергаментно британско гражданство.

От какво покритие имате нужда

Сумата по застрахователната полица зависи от индивидуалните нужди на всеки. Ако например човек иска да защити ипотеката си, тогава минималната сума ще бъде колкото е ипотеката, а периодът на застраховката – колкото този на ипотеката.

Ако човек иска да защити своите близки и роднини, тогава сумата може да бъде калкулирана въз основа на техните годишни приходи, а периодът на застраховката отново е по лична преценка, обикновено до навършване на пенсионна възраст.

Видове застрахователни полици

  • Гарантирани полици – гарантират, че сумата, която плащате по застраховката си ще остане една и съща до края на полицата, независимо дали е 5 или 25 години. Това важи само в случай, че вие не решите да увеличите сумата на обезщетението, което няма как да не вдигне и цената на застраховката. По принцип този вид полици са по-скъпи, но в някои случаи, особено в дългосрочен план, могат да се окажат и по-изгодни.
  • Разглеждаеми полици – тези полици се разглеждат от застрахователя през определени интервали от време, обикновено веднъж годишно, и в зависимост от обстоятелствата, цената на застраховката може да се повиши по преценка на застрахователя.

Как се изчислява стойността на застраховката?

Застрахователите обикновено взимат предвид множество фактори, когато изчисляват сумата на застраховката ви, която трябва да им платите. Основните неща при застраховката живот и при застраховането при критични болести, които могат да повишат значително цената са:

  • Медицинската ви история – имали ли сте сериозни заболявания, имате ли хронични такива и т.н.
  • Медицинска история в рода – някой ваш близък страдал ли е от сериозни заболявания и има ли риск и вие след време да заболеете от нещо наследствено.
  • Професия – опасна ли е работата ви и какъв е шанса да заболеете или починете в следствие на това.

Тук нещата за застрахователя стоят така – колкото по-висок е рискът при вас от заболяване или смърт, толкова по-висока ще бъде цената на застраховката ви.

Ние от Chikov.com можем да ви дадем безплатен застрахователен съвет и да ви помогнем да си намерите подходяща застраховка. Пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *