Фокуси с документи?!

June 10, 2022
0 Comment

Когато бях дете преди много години, бях много впечатлен от фокусите! В селския културен дом веднъж дойде Мистър Сенко и бях много очарован от магиите му та дори бях повикан с други на сцената. Мечтаех си и аз да науча някои фокуси, и наистина знаех един два…, направих си и саморъчно няколко неща за тези фокуси.

Годините отминаха, мечтите ми се промениха, но това с убеждаването на другата страна да види, това което аз искам, не се изпари от желанията ми.

В работата ми като имиграционен съветник се опитвам да правя неща, които бих определил като фокуси!

Да получиш статут сега, съвсем не е това, което беше преди време. Службите започнаха в някои случаи да търсят „под вола теле“ и да искат „от пиле мляко“.

Именно в тези ситуации, моите квалификации, житейски опит и опит като имиграционен съветник идват на помощ.

С помощта на супер бързия ми компютър, софтуери за редактиране на файлове успявам  да представя така даденото, че да накарам другата страна да види това, което искам.

Не си мислете грешно, че става въпрос да се фалшифицират документи. Нямам право да правя такива неща и не се занимавам с фалшификации.

Виждал съм откази на хора, които са пробвали да използват такива документи, за да получат статут и как служителят пише „свързахме се с банката и от там ни казаха, че нямат такъв клиент“.

Това, което описах по-горе се отнася за наличната информация и документи, които са ми предоставени от  даден клиент. Моята задача е  да предоставя доказателствата по начин, по който службите да видят това което искат!

Както сами знаете, една чаша може да бъде наполовина празна или наполовина пълна.

В случаите, в които служителят на Хоум Офис иска да му покажа наполовина пълна чаша аз трябва именно така да я поднеса. Ако я поднеса като наполовина празна, нещата няма да се случат,

Вчера бях много радостен от един случай на клиент, при когото нещата бяха на косъм. Ако този клиент не бе ползвал помощта ми, никога нямаше да получи статут.

Искаха документи, които нямаше, трябваше умишлено да спечелим време, за да се сдобием с подобни документи. После поискаха още неща, които пак нямахме, отне време да се открият, аз трябваше да избера кои да покажа, как да покажа, как да подредя и наименувам . Изпратихме доказателствата и чакахме , чакахме, като всичко бе на косъм.

Вчера за моя огромна радост (няма да казвам клиента колко се радва), получихме одобрение за статут. Бях много щастлив, понеже моята „магия“ проработи и направих едно семейство щастливо.

Днес пък един друг случай, на човек, който закъснял с кандидатстването, след това имал проблеми и искаше да му съдействам за временен статут. След като се чухме и след като ми обясни всичко, му казах „човек ти според мен ще можеш да получиш постоянен статут“. Този път фокуса ми трябваше да заработи пред самата система на Хоум Офис. Трябваше да разтълкуваме въпроси и да отговорим в рамките на възможните отговори .

Направих го и хоп, човекът получи постоянен статут, без да се налага да се прави нищо допълнително. Ако беше го направил сам най-вероятно нямаше да успее.

Работа като тази ми доставя удоволствие, успях да сбъдна мечтата си и да мога да правя фокуси.. Друг вид, фокуси пред друга аудитория, но  ефекта е същия, да представиш нещата така, както искаш другите да ги видят и да имаш доволна публика!

За връзка с мен:

Атанас Чиков– тел. 077 8606 7076 с Viber и Whatsapp, atanas@chikov.com

 

 

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *