СЪВЕТ ЗА КОЛЕГИ И НЕ САМО!

June 19, 2019
0 Comment

 

 
Когато ви попитат нещо има три възможни отговора!
 
1. Да, знам какво е това, мога да го свърша или ви кажа какво да направите!
 
2. Съжалявам, не знам какво е това и какво да направите потърсете някой, който е вещ с тези неща.( Ще е много полезно ако ги упътите къде и кого да търсят)
 
3. Да не знаете , ама да не искате другите да разберат, че не знаете и си измислите и кажете или направите нещо, колкото да не изглеждате в очите на някой, че не знаете всичко!
 
Първо да започнем, че, ако някой знае всичко значи ви лъже, никой човек, не може да знае всичко!
 
Аз не знам всичко и не ме е срам да си го призная!
 
Наскоро на клиент, който просто искаше информация и нямаше намерение да си заплати време и труд да потърся нещо което не го знаех да му го кажа веднага, после ходи да ме плюе, че не съм знаел всичко— откачена работа.
 
Когато не знам неща, аз ако имам възможност и желание ги научавам, така направих миналата година за имиграционните неща. Предстои ми следващите 3 години да уча други неща.
Имам и колеги които знаят, неща които не знам.
Колежките които се занимават със счетоводство знаят неща за счетоводство, имам колеги които са учили право и знаят много неща за законите тук.
 
Казвал съм и преди, при мен и при колегите от HELP4BG, ако не знаем нещо, ние не правим глупостта от точка 3, да даваме грешна информация на клиенти или правим експерименти.
 
Счетоводителите би трябвало да знаят само за счетоводни неща, моята съпруга е мениджър счетоводител и знае как стоят правила и регулации за счетоводство, не знае имиграционни и правни неща.
 
Що и другите колеги не бяха като нас!?
Те обаче правят други неща и ни отварят работа. Всъщност лошо няма….. клиента си е клиент, ще си плати и ще се опитаме да му помогнем, но понякога е ситуация “Късно е чадо”
 
Как да не си бесен, като научиш, че счетоводител е дал съвет за правни неща от които не му е работа да разбира и сега заради това сънародник му виси глоба от 18 000 паунда.
 
Да поясним, не става въпрос да плюя накой, че е направил грешка, грешки стават при всички.
Аз също не съм безгрешен!
 
ВЪПРОСЪТ ОПИРА ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАШ С НЕЩО КОЕТО НЕ РАЗБИРАШ!
Кажи не знам, не е грешно да не знаеш всичко!
Вредата която може да направиш може да е непоправима!

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *