Съвети към пребиваващите във Великобритания

November 5, 2021
0 Comment

Живеейки във Великобритания е много важно да запомните и правите следните няколко неща

Да си записвате адресите, на които живеете и от коя дата до коя дата сте живели на тях.

Това което ще се случи е, че все някога или за имиграционни, данъчни или социални служби, някой, някъде ще ви пита за адресите и датите  и ако вие не си ги спомняте, може да имате проблеми.

Тази информация е много важна, ако искате да започнете работа като самонаети, ако искате да получавате помощи, ако искате да си отворите акаунт в банка, получите кредитна карта или заем, както и когато се кандидатства за някои имиграционни апликации.

Например  –   когато се кандидатства за британско гражданство питат именно това, да отбележите къде сте живели последните 5 години и от коя дата до коя дата.

Никога не се знае, кога тази информация може да ви потрябва за това е добре да си я имате запазена.

По тази причина при всяко сменяне на адрес, си записвайте датата на напускане на единия адрес , преместването на новия и самите адреси.

Когато кандидатствате за британско гражданство, другото нещо, което може да ви се наложи да предоставите е, информация за вашите пътувания в чужбина.

Ако имате намерение някога да ставате британски поданик, ще искат да опишете всички ваши пътувания в чужбина за последните 5 години.

Няма да попречи, ако си запазвате тази информация накъде, за да ви е под ръка.

В един момент може да ви се наложи да обясните къде сте работили и колко време.  Това се иска също при апликацията за гражданство и там трябва да се изброят всички ваши работи за последните 10 години, какво и къде сте работили и от коя до коя дата.

Всичките тези информации може да си ги запишете и пазите в някое тефтерче или на някоя онлайн апликация, на снимка в телефона или дори да си ги пазите в имейла като си изпращате имейл до вас със заглавие, примерно „лична информация“.

 

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *