Какво е да си успял човек!? Как вие може да успеете?

November 9, 2018
0 Comment

Някои хора си мислят, че са успели, други си мислят, че не са успели.
Тези дето смятат, че са успели, други мислят, за тях, че не са успели, а пък онези които си мислят, че не са успели други хора мислят, че са успели.

Стана объркано нали!? Нека разнищим темата.

За мен успял е този човек който е сбъднал мечтите си!
Това е показателя за успех. Още преди да стана на 18 години една от мечтите ми бе някога като имам деца те да могат да говорят много добре английски и да могат да плуват! Исках тези неща защото аз не знае английски и не можех да плувам.

Тези мои мечти се сбъднаха….сбъдна се мечтата ми и да живея на запад, както и много други мечти. Но става така, че една се сбъдва, друга се появява и човек все има още нещо да се старае да постига.. според мен е хубаво, когато имаш цели и работиш по тях.
Едно от най-важните неща да успее човек е да знае първо какво иска да постигне!

Както се казва, няма попътен вятър за кораб без посока!
За това, ако някой иска да стане успял човек, трябва да разбере за себе си какво точно иска…
Много от нас искат да имат достатъчно пари и си мислят, че ако имат много пари ще са успели..
Има една друга умна приказка, богат човек е не този който има много пари, а този който когато спре да работи може да живее нормално без да мисли за пари.

Някои сънародници идват в Англия бягайки от проблемите в Родината смятат, че разбираш ли те не са успели там защото системата примерно ги убива.

Добро оправдание.. избягват от системата и познайте какво става почват нещата по старо му тук, далавери мошенгии и в един момент и тази система ги убива и тук, а те не са при нея. После се чудят къде да отидат и какво да направят.
Сигурно и вие знаете за такива случаи на познати или приятели. Ако не знаете такива вижте някоя група във Фесйбук с обяви , цигари, ракия и какво ли не.
Някой ще има за известен период в време пари, ама няма да е вечно.. много обаждания съм имал на сънародници дето са сгазили лука и съжаляват, че не са хванали друг път. Научих за случай на такъв сънародник, покрай бизнеса с алкохола…. Работата му го убила млад, млад..
Аз лично съм се нагледал на такива…идват тук с големите идеи и месеци година и живота им тук става убит, не е от системата , а от тях.

Помислете добре какво искате от живота и започнете да работите по него…
Много е важно да научите това.

Иначе всеки човек с парите си решават какво да прави. Някои като имат малко парички първото нещо е колата да си купят, голяма мощна, бърза… имам квартиранти, които имат автомобили, които са по скъпи и „яки коли“ от моята…всеки си има различно разбиране. Не че не може да си купя по-нова, по-бърза и по-мощна кола примерно, но на този етап от живота ми е ненужна.

Аз обичам с парите си да си помагам да придобивам нови умения, създавам уютен живот да се наслаждавам на свободното си време и да виждам неща по света…

Други обичат да правят друго, всеки си е прав за него си.

Замислете се какво искате да постигнете, направете си план и започнете работа по него. Рано или късно, ако сте упорити ще успеете.

Няма срамна работа, работете каквото можете в началото да изкарате пари, запишете се да усъвършенствате английския си… да изкарате квалификации нещата ще се наредят.

Моята мечта когато бях младеж бе да стана журналист, да пиша неща, да говоря и да помагам на хората с информацията която предоставям.
Пробвах се във вестници и радиостанции и имах някакви успехи.
Няколко пъти съм имал водеща новина във Вестник Марица… най-голямата и скъпо платена новина на броя.
Естествено поласкавал съм се да си видя името, снимката, да се видя или чуя в медия, но това вече отдавана не е тръпка.
В един момент на българския преход-криза колегите във вестника, като ги видях, че пушат цигари Арда без филтър си казах… това ли ми е мечтата!? Тези хора за мен бяха успели имаха работата на журналист, но с финансите бяха доста зле.
Зарязах я тази работа и чужбината ме затегли .

Тази моя мечта никога не ме е напускала, създадох сайт, форуми, списания и това което правя е мечтата ми… пиша, говоря помагам на хората с информация и с моите знания, които ежедневно обогатявам… Не съм журналист работещ във медия… но няма никакво значение за мен това аз правя това което исках.
Преди да стигна до тук минах през много работи, във ферма, на строителни обекти и след всичко това смятам, че сбъднах тази моя мечта и съм готов да продължавам да се боря за следващата си.

Някои сънародници ме смятат за успял и аз съм ОК с това, искам обаче те да разберат, че съм успял не заради това, че знаят това което знаят за мен, а за това, че съм имал мечти, не съм се отказвам от тях и не съм търсил вината в системата или другаде за неуспехи.
Имах неуспешен имигрантски опит в Чехия. Той ме върна крачка назад, после аз направих две напред това беше.

Не губете надежда и че вие може да сбъднете мечтите си! Те зависят основно от вас!

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *