За черните печати, поставяни на границата

November 5, 2021
0 Comment

Потребител пусна пост в нашата група за документи, със снимка на черен печат, който са му сложили на една от страниците на паспорта, за да попита за какво е печата. Пуснахме поста без да отговорим, като получихме десетки и десетки  различни мнения, включително и обиди и нарушавания на правилата, за които Фейсбук може да санкционира потребители и групи. Доста време ни отне, докато разчистим поста.

Искам да отбележа, че всъщност, сам по себе си въпросът е зададен грешно.

Същото е да снимам една рецепта за лекарства, като покажа  само заглавието, което пише „Болнична рецепта“ и да попитам какво означава.

Ами означава, че някой е болен и са му предписали лекарство, но за да може да се каже повече трябва да се види и цялата рецепта, а и диагнозата на пациента.

Черния печат се съпровожда с писмо с обяснения, което не беше предоставено…

Както и да е, този пост събра много на брой коментари, но не получи желаният отговор.

Ако сте прочели правилата на групата вие сте разбрали, че това не е група като останалите които има във Фейсбук.

Тази група се поддържа от екип професионалисти, които отделят време и пари, за да съществува тази доста популярна група „Документи в Англия“, с над 61 000 потребителя .

Ние сме решили да са такива правилата, вие при присъединяването сте били длъжни да ги прочетете и да се съгласите с тях.

Ако не ви е ясно защо в някои постове  не може да се коментира, значи не сте прочели правилата.

Идеята на групата е някой да попита нещо и по възможност, да получи професионално мнение при възможност, но често само с един въпрос, не се получава. Необходимо е да се отдели време за запознаване с лични обстоятелства, документи и други неща.

Преди дни бе пуснат друг пост, на който специалист не отговори и бе оставен на десетките хиляди потребители да пишат и дават акъл. Стигна се до подигравки, обиди и накрая потребителят си изтри поста, та и дори и напусна групата.

Ето по тези ми причини скъпи потребители, някои постове когато специалист ги одобри и отговори, спираме възможността да се коментира и да се размива темата.

Иначе често се получава така, че потребител пуска въпрос получава десетки отговори, после се налага да се чуди , на кой отговор да вярва и дори се обърква повече.

Във групата ни имаме лицензиран имиграционен съветник, квалифицирани и лицензирани счетоводители, преводачи, специалисти по пенсии помощи и много други неща.

Ако все пак някой все още не е разбрал причините за дадено действие на администраторите или не му харесват правилата на групата,  той може сам да си направи каквато си иска група и да определи каквото си иска правила.. Все пак живеем в демократичен свят.

 

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *