За професионалните услуги и защо да ги ползваме

March 30, 2022
0 Comment

Демокрацията, свободата на словото и интернет пространството са чудесни неща. Те ни помагат много.

Има обаче и неща, от които може да си изпатим – това са невярната информация  и фалшиви новини!

В моите групи е лесно да се справя с тези проблеми, но в другите нещата стоят по друг начин.

Вчера един сънародник се правеше, че много разбира от неща, включително имиграционни въпроси. Даваше съвети,  колко било лесно да се пуснат дадени апликации и че разбираш ли човек нямало нужда да ползва услугите на някого.

В опита ми близо 4 години като имиграционен съветник съм имал клиенти за британско гражданство  с професии като счетоводители ACCA, доктори, висшисти с едно, две и повече образования, ИТ специалисти и какви ли не други професии.

Вчера пуснах апликацията за британско гражданство на един европеец, който не е българин .

За пръв път попадам на такава внушителна работна история. Човекът беше завършил висше тук на Острова, работил е за една от най-скъпите луксозни марки автомобили, за Апъл шефска позиция, сега е мениджър на отдел в световен моден бранд.

Определено този човек има и познания по английски и компютърна грамотност, но той нае специалист да му прави документите, а не поиска да се занимава с това.

За всеки влак си има пътници се казва поговорка, всеки си има право да решава какво да прави сам и да го прави, но аз не одобрявам мнения които оспорват правото на другите какво да правят.

Вчерашния пост си замина като утринна роса през лятото, то казвало че липсата на способност да се мисли  не ходила по гората.

Една от най-големите глупости,  която прочетох беше, че сега със сетъл статута било много по-лесно да се кандидатства за гражданство.

Това ама въобще не е вярно, напротив, преди с Permanent Residence който имаше, беше по-лесно поне ако имаш  PR доказваш и упражняване на права във Великобритания, това със статута не се случва.

Нека се научим че всеки има правото на избор да прави неща както иска!

Мой клиент сподели, че е ползвал мои услуги получил гражданство и е много доволен, веднага се появиха разбирачи, които да казват, как сами си го направили.  Това обаче е офтопик защо ли, ако не разбирате нека ви дам примерни.

Мария ражда в частна болница и си плаща пари и споделя колко е доволна от екипа и всичко.

Петко излиза с коментар, ти добре ли си ма, да даваш толкова пари за това, моята жена си го направи сама в къщи раждането не сме ходили нищо и не сме платили нищо!

 

 

Ваня споделя в социална мрежа, че ползвала услугите на почистваща фирма и е доволна и ги препоръчва.

Мариян излиза с коментар, ти добре ли си ма, да даваш пари някой да ти чисти къщата, моята Мара си чисти сама и спестява пари, ти не си в  ред да даваш пари за чистене.

Татяна споделя в пост, че след многобройни неуспешни опити да имат дете сами са ползвали клиника за  IVF  платили са 3000 лева и вече имат дете.

Пенко пише „ти добре ли си ма, да даваш пари да ти направи някой бебе? Аз на моята Сийка три деца см й направил и една стотинка не сме платили“.

Сашо споделя, че е ходил при масажистка филипинка и е много доволен от масажа и щастливия завършек, бил дал някаква сума за това и споделя.

Тодор пише и коментира, „ти със всичкия ли си, да даваш пари за тия работи. Моята Куна всичко това го прави всеки ден и нищо не плащам“. Сашо обаче има акъл в главата и не отговаря на Тодор, „така ли, я ми дай номера и за да спестя пари другия път“.

Запомнете, когато живеем в демокрация, ние имаме правото да избираме кое, как да правим. Някои хора правят избор за услуги защото, не могат или не искат  да направят сами дадени неща. Ако някой не може нещо, това не означава нищо обидно за него!

Ако някой не иска, пак същото, даже вероятно този човек е осъзнал как да си цени времето.

Ако на някой някога му изчезне мнение подобно на горните то това е по причина, че иска да се прави на диктатор и налага на хората мнението си какво да правят и какво да не правят.

Нека да не отнемаме правото на хората да живеят в демокрация и да си решават сами .

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *