За данъцитв във Великобритания

April 10, 2019
0 Comment

Преди дни свърши миналата финансова година и който има да си взима данъци от държавата, сега е в процес на връщането им.

Както се казва в една българска поговорка видяля жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.

Масово ни се обаждат клиенти, които нямат нищо за връщане от данъчните служби или понеже не са плащали данъци или понеже работят като наети.

Имаме доста запитвания на сънародници, които искат да си вземат всичките данъци, които са плащали в Англия и се приберат в Родината.

На тях очевидно не им е ясно как работи данъчната система на една държава. По тази причина направихме статията по-долу.

Идеята е следната, държавата взима данъци и ги използва за заплати на държавни служители, за полиция, пожарна, училища, доктори и много други неща.

Ако си живял във Великобритания, няма значение дали си ползвал някоя от службите изброени по-горе или не, данъците ти са взети и няма как да си ги поискаш всичките обратно за целия период който си бил тук на Острова. Връщат си данъци тези които работят като самонаети и които имат по-големи разходи от приходи. Това се прави веднъж годишно.

Да си поискаш всички данъци обратно, е все едно, че си имал затраховка за автомобил за 5 години. Платил си на Авива 3000 паунда за 5 години и си продаваш колата вече и им звъниш и казваш.

Аз бях ваш клиент, платих ви за 5 години 3 бона, но не съм имал клейм искам си парите обратно…познайте дали ще ви ги дадат.

Няма значение дали живееш в една държава или не, щом правиш пари в нея плащаш и данъци.

Примерно Слави Трифонов направи концерт в О2 за една вечер. Спечели стотици хиляди паунда, но е платил и данъци на тях. Няма значение, че не живее във Великобритания. Същото беше и за Мадона, когато имаше концерт в България, дойде за една вечер изкара куп пари и плати и данък.

Прочетете статията за да разберете как работи данъчната система на Великобритания, какво плащате и защо го плащате.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *