Все търсим “вторият” начин

November 5, 2021
0 Comment

Британските служби направиха нещата за чужденци да работят на Острова, доста трудни.

Това обаче не спира мераклиите за гурбет да искат да дойдат именно тук, във Великобритания. Нека оставим настрана спора дали си заслужава или не… всеки си има глава на раменете и може сам да прецени ако иска.

Понеже нещата не са лесни, а понякога направо са си невъзможни, хората питат и търсят вратички.

Вратичката в такива ситуации е като дупка в оградата, която предпазва да избягат овцете, или като дупка в стена на язовир. Ако е малка и няма голям поток може да работи дълго.

Ако всички започнат да я ползват тази дупка, тя се разширява, забелязва се и край спира да работи!

Имаше преди близо 20 години една вратичка бизнес визи, покрай която хиляди сънародници (и не само) дойдоха на Острова. Тогава нямаше социални мрежи и интернет и от уста, на уста хора се уреждаха, плащаха си на фирми и нещата ставаха.

В един момент румънци напънаха здраво вратата и тя като зейна… Пострадаха хиляди хора, които чакаха за визи, които дори бяха одобрени за визи, а много други нямаха вече тази възможност за да вземат виза.

Нещата клонят натам, че имиграционните служби затягат положението. Независимо какви са правилата винаги може и да има вратичка, или вариант който да става за вас, но той вероятно ще е нещо персонално и представено по уникален начин.

Както знаете сами когато много маймуни се качат на един клон, той се чупи.

Имиграционните служители на Home Office имат право на discretion и в някои случаи дори да не отговаряте на дадени условия, пак да получите това за каквото кандидатствате.

Трябва да се направят и представят нещата както трябва и може и да се успее.

Споделял съм своя доста голям опит, примерно при гражданството казват нямаш право повече от 90 дни да си отсъствал последната година или нямаш право да си отсъствал повече от 450 дни последните 5 години.

Трябва да имаш чисто криминално досие. Трябва да си и във Великобритания когато кандидатстваш …

Всички тези трябва да имаш, съм ги правил на клиенти без да имат неща и са получавали това,  което са искали. И това се случва, защото съм писал, обяснявал на служители, разказвали сме историята по начина, по който да уважат това изключение и да ни одобрят.

Гледам сега сънародници се чудят как да направят нещо , когато не отговарят на дадени условия и питат във Фейсбук .

Задават пред примерно 60 000 човека въпрос и търсят вратичка.

Дори да има такава вратичка, дори да има такъв клон, не осъзнавате ли, че когато се качат много маймуни на този клон,  той ще се счупи, че тази вратичка няма да работи повече.

Има правила ако ги знаете и смятате, че отговаряте на тях, правете нещата според правилата, но ако имате проблеми, по-добре внимавайте, измислете нещо, което да е уникално, за вашия случай, не излизайте с номера на Иван. При едни хора може да мине един номер при други не.

Все още някои от вас им е рано да усетят какво е да си под контрол на имиграционната система във Великобритания, но ще дойде времето и ще се научи, някой път ще обясня малко повече за това.

 

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *