Важно за чакащите писма за НИНо номер!

January 24, 2021
0 Comment

Има хора, които са поръчали НИНо номер по телефона и чакат дълго време, за да получат хартиената форма, но нищо не идва.

Когато направите апликацията за НИНо, ви дават един референтен номер от 9 цифри, който започва с 104 и ви казват, че след около седмица ще дойде писмото за НИНо номера. Ако се забави и не дойде, трябва да се обадите на друг номер 0800 141 2079, за да съобщите за проблема и той да бъде разрешен.

Всичко на пръв поглед изглежда лесно, но:

  • Когато поръчвате НИНо номер по телефона отнема часове да чакате, да направите поръчването, за да ви пратят писмото.

 

  • Ако обаче не дойде писмото, става още по-сложно. Когато се обадите на телефон 0800 141 2079, трябва да натиснете опция 1 да се свържете с оператор. Натискате 1, казва ви да изчакате и изведнъж линията прекъсва и се губи разговора. Пробвате пак и пак същото, никой не може да се свърже с тях. Били много натоварени!?

Защо службата за НИНо писма е натоварена? Ами заради хора не получили писмата си!?
Също защото очевидно има доста грешки. Защо стават грешките? Защото се налага да се диктуват чужди за англичаните имена и да се спелуват, както и адреси.

За сега държавната служба не е направила първоначална онлайн форма, която би спестила чакането с часове и да не се спелуват неща!? Ние използваме такива за нашия бизнес и са много полезни.

Полезни са и когато има проблем, за да е ясно кой е виновен.

Ето един пресен случай от днес. Клиент в края на 2020 г.,  използва услугата ни за поръчване на НИНо, попълва форма плаща си за услугата. Ние отделяме близо 2 часа на телефон и поръчваме номера.

Да обаче писмото не пристига. След сигнал от страна на клиента, отново същата история, близо два часа на телефона, пак с чакане да им кажем пратете писмо за номера отново.

Номерът пак не идва. При повторно позвъняване към службите се оказа, че клиентът не ни е дал целия си адрес, липсвало номера на апартамента. Служителя от НИНо е приел апликацията и после този, който е изпращал писмото понеже нямало номер, си измислил буква G. А апартаментът, в който живее клиентът,  е  с друг номер, не е G.

Когато се обадихме втория път, пак никой не ни каза, че адресът не е пълен.

Нашата процедура включва това,  да искаме от клиента да попълни форма и после данните, които са дадени от него, ги използваме. Писали сме във формата ни следното нещо: „Моля да попълвате бланката внимателно, пълно и вярно. ВСЯКА ГРЕШКА в дати, имена, адреси или числа води до погрешно подадени данни към официалните власти и съответно – до усложнения, отказ или друг проблем. В случаи на погрешно написани или непълни данни, HELP4BG не носи отговорност за отказ или върната апликация“.

В края на формата изискваме от клиента да потвърди съгласието си, като кликне на бутон.

„Заявявам, че подадените от мен данни са ВЕРНИ И ТОЧНИ. HELP4BG не носи отговорност за погрешни или непълни данни. Декларирам, че при такъв случай ще платя допълнителна такса за корекция. *

Ние не поискахме от клиента допълнително никакви пари, отделих лично час да звъня на службите, да говоря с колеги и с клиента, но когато накрая ми постави ултиматум да му върна парите за услугата или щял да ме оплюе навсякъде във Фейсбук и щял да си потърси правата, не издържах. Прекъснах разговора и му изпратих вежлив отговор.

„Едно от най-трудните неща е някой да си признае, че самият  той, е виновен“.

На мен лично ми се случва много много рядко. Преди месец имах проблем и си признах, извиних и платих от своя джоб, за да оправя проблема на клиента. Но някои хора изглежда не целят, проблемът да бъде разрешен, а може би нещо друго…..!?

Ето защо краят на имейла ми до този клиент, завършваше по следния начин:

„Искам да ви уверя, че ние имаме доказателства за всички твърдения и по-горе!

Също така, ако направите опит публично да ни оплюете за тази ситуация, това според британските закони се нарича клевета – DEFAMATION и за това може да бъдете осъден солидна сума за нанесени щети!

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ СТЪПКА ДА ПЛЮЕТЕ БИЗНЕСА НИ МОЛЯ ПОСЪВЕТВАЙТЕ СЕ С АДВОКАТ.

НИЕ РАБОТИМ С ТАКИВА И ПОВЯРВАЙТЕ НИ ЗНАЕМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС“.

Миналата година осъдих един тарикат вече имам опит. Също една счетоводителка преди време ме наклевети, после си изтри поста и ми се извини.

Този няма да е първият, няма и да е последният.

Ние винаги се опитваме да решим проблемите, дори и грешката да не е наша, опитваме се да влезем в положение. Но да търпим, някой да ни заплашва, че щял да си потърси правата и щял да пише еди какво си, просто няма да се получи.

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *