Ако се стремите само към временни ползи, може да загубите нещо по-голямо

May 12, 2022
0 Comment

Част от сънародниците ни, си отрязаха пътищата до Кралството, понеже мислеха преди време само за момента.

В живота си, човек трябва да мисли и за напред, а не само как временно да се оправи и изкяри.

Преди Брексит,  когато можеше да се получават помощи от България, някои сънародници, нарочно се прибираха в Родината, за да получават пари от борсата за кратко време.

Те не мислеха да стоят тук във Великобритания, да работят и изкарат пари, а мислеха как да използват момента, за да получат нещо.

Други пък българи идваха тук и работеха сезонна работа и когато наближиха минималната необлагаема ставка за данъци се прибираха в Родината, връщаха си платеното, ако са плащали данъци и после пак идваха тук.

Може би част от тях са се надявали, че Бойко, Слави или някой друг ще оправи Родината и повече няма да им се налага да идват в Кралството.

Оказва, се ПРОМЯТА СИ ПРОДЪЛЖАВА и някои си променят живота към по-добро в България, ама май те са малцинство.

За много от сънародниците обаче, промяната е към по-лошо и те искат отново да се върнат във Великобритания, но се оказва, че вече не могат, защото с тези отсъствия или са пропилели възможност за статут, или някой, които имат временен статут, няма да имат никога право на постоянен статут.

Относно оправянето на Родината ни да стане Швейцария на Балканите и аз съм го искал и го искам естествено, ама човек трябва да е реалист!

Има една мъдра българска приказка „с какъвто се събереш, такъв ставаш“!

Нашите съседи са Турция, Гърция, Югославия, Румъния – Черно море и Украйна след него.

Турция инфлация 70%, Гърция проблеми с какво ли не в икономиката им, Сърби и Македонци….. нямам думи. Най-напредналите май се оказват Румънците….покрай нас. Тоест може да станем някога толкова добре колкото са те…

Както и да е за оправянето, това си е мое разбиране и не карам никого да се съгласи с него.….

Всеки трябва да си избира сам в какво да вярва. Въпросът е, че човек трябва да си постави по далечни цели и да мисли за тях и работи по тях.

Не мислете колко пари може да изкарате за краткото време от далавера , мислете как да направите така, че за дълъг период от време, да сте уредени с доходи …

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *