СЕРТИФИКАТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БРИТАНСКО ГРАЖДАНСТВО

August 6, 2019
0 Comment

Ако имате статут за постоянно пребиваване като, Indefinite Live to Remain ( Settled Status) или Permanent Residence, вие може да подадете документи, за да вземете британско гражданство.

 

Преди обаче да вземете британско поданство, трябва да са изминали 12 месеца от получаване на статута ви, както и да  имате документи за владеене на английски език и да покажете сертификат за това че сте минали успешно изпит Life in the UK. Тези два документа се изискват само за хора, които са на възраст между 18 и 64 години.

Ако сте женени/омъжени за британски гражданин ( дори това да е българин с британско жителство), не е нужно да чакате 12 месеца.

Нека разясня подробно за двата документа, които изискват и как може да се сдобиете с тях.

Първият документ е за да докажете, че владеете говоримо английски. Той се изисква от всеки сънародник на възраст между 18 и 64 години, независимо дали е сключил брак с британски гражданин. Има изключения за документа по английски, само за тези, които имат завършено висше образование бакалавър или магистър във Великобритания .

Документът за владеене на английски се казва B1 сертификат и се приема само от определени учебни заведения.

Цената на този сертификат, която ще трябва да платите на учебния център е 150 паунда.

Нашата фирма HELP4BG може да ви съдейства да ви подготви и запише за този изпит, като цената на услугата ни е 100 паунда. С наша помощ вие имате доста по-голям шанс да успеете да се сдобиете с необходимия документ. Повече информация за услугата може да прочетете тук:  http://ow.ly/jK2W50vp9CA.

Другият необходим документ е свързан с доказването на това, че познавате Британската история и начин на живот – изкарвайки сертификат за успешно взет изпит Life in the UK.

За да успеете да вземете тоз изпит, който струва 50 паунда трябва да прочетете една книга от около 150 страници и да научите информацията от нея. На изпита ще имате въпроси върху материала от книгата. Много е важно добре да усвоите материята и да може да отговорите на въпроси, независимо как са зададени.

Някои от кандидатите за британско поданство намират този тест за доста труден, понеже техният английски не е на добро ниво. По медии са споменавали за частни центрове, които са съществували и които са таксували за този изпит 2000 паунда, за да подсказват на кандидати. На тези тест-центрове са отнети лицензите, а на кандидатите, взели по този начин изпити са анулирани изпитните резултати, както им е било и забранявано през следващите 10 години да кандидатстват за британско гражданство.

Нашата фирма има подготвен онлайн курс за обучение по  Life in the UK. С наша помощ дори и вашият английски да не е на високо ниво, пак ще може да успеете да вземете изпита, ако се подготвите по начина, по който провеждаме курса.

Курсът ни струва 199 паунда, ако не сте наши клиенти за изготвяне на документи за британско поданство, ако сте наши клиенти цената му е 150 паунда.

Повече информация за курса  и как да се запишете  може да научите тук: http://ow.ly/qgo550vp9CM.

Поради големия интерес на наши сънародници, които искат да придобият британско гражданство и паспорт, вече можете да се възползвате от новата ни услуга „Абонаментна услуга за кандидатстващите за британско гражданство“, чиято цел е да помогне на сънародниците ни да се ориентират и направят план за кандидатстване, да набавят всички необходими документи и когато дойде времето да имат право да кандидатстват за гражданство, да са готови и да отговарят на условията. Тази услуга няма да струва нищо допълнително на всеки един, който иска да използва фирмата ни, за да получи британско гражданство.

 

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *