Пътническа застраховка за хора с хронични заболявания и над 65-годишна възраст

May 5, 2015
0 Comment

Ако имате хронично заболяване или сте на възраст над 65 години и искате да пътувате в чужбина може да имате нужда от допълнително покритие, освен стандартното, което предлага една Travel Insurance. В тази статия ще разберете дали е така и как да се сдобиете с него на добра цена.

За хора с хронично или тежко заболяване

В тази категория попадат различни хора, понякога такива с най-обикновени алергии до такива с респираторни проблеми. Различните застрахователи имат различни критерии, според които определят дали едно лице е с хронично или тежко заболяване, но основните са:

  • Имате или сте прекарали сериозно заболяване, като например болести на сърдечно-съдовата система, рак, болести на дихателната система.
  • Други заболявания, заради които сте посетили лекар през последната година.
  • Непотвърдено заболяване, за което все още чакате резултати от тестове и изследвания.
  • Заболяване, заради което трябва да се оперирате.

Освен тези критерии, застрахователят ще иска да знае дали приемате някакви медикаменти. Дори може да се поинтересува дали ваши близки или колеги са болни от нещо.

Когато си правите Travel Insurance задължително трябва да споменете за хронични заболявания, ако имате такива. Същото важи и за други по-сериозни болести. Ако „забравите“ да съобщите за нещо подобно в последствие застраховката ви може да се окаже невалидна и да не покрие разходите ви.

Ако не сте сигурни дали застраховката ви покрива определено заболяване или изобщо имате някакви въпроси свързани със здравословното ви състояние, не се колебайте да попитате застрахователя и да уточните всичко, което ви интересува.

Повечето Travel Insurance не покриват хронични или съществуващи заболявания, така че ще ви трябва допълнително покритие, за което в повечето случаи ще трябва да платите повече. Имайте предвид, че някои застрахователи не предлагат такова покритие, затова както споменахме вече, трябва да говорите открито със застрахователя си и да питате за всичко, което ви интересува. Ако се окаже, че той не предлага това, което ви трябва, просто потърсете друг, който отговаря на нуждите ви.

За хора над 65-годишна възраст

Travel Insurance за хора над 65 години са по-скъпи заради това, че те попадат в по-рискова група, но ако отделите достатъчно време за търсене, ще успеете да намерите добра застраховка на изгодна цена.

Повечето възрастни хора имат някакви здравословни проблеми или страдат от хронично заболяване. Ако и при вас ситуацията е такава, имайте предвид, че попадате в двете категории – хронично болни и над 65 години.

Ето и няколко съвета, които да ви помогнат да си намерите Travel Insurance на добра цена:

  • Ако възнамерявате да пътувате повече от един път през годината, по-добре обмислете сключването на годишна застраховка, вместо на такава за еднократно пътуване. Наистина цената ще е по-висока, но с всяко следващо пътуване в чужбина, застраховката ви ще става все по-изгодна.
  • Ако ще пътувате на круиз, повечето застрахователи предлагат такава застраховка, която ще ви излезе по-евтино, отколкото ако сключите пътническа.
  • Направете обстойно проучване на цените на различните застрахователи. За целта най-удобният вариант е да ползвате някой от сайтовете за сравнение на цените, но можете да се обърнете и директно към нас и ние ще свършим това за вас.

Ние от Chikov.com можем да ви помогнем да си намерите и направите изгодна пътническа застраховка. Пишете ни на atanas@chikov.com или се обадете на 077 8606 7076.

 

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *