Калкулатори

Предлагаме ви следните калкулатори, които ще са ви от полза:

Savings calculator – Калкулатор за спестявания

Възможно ли е спестяването за бъдещи разходи? Нов телевизор или кола? Или просто, за да имате малко заделени пари в банката?

Калкулаторът може да ви помогне да разберете колко време ще ви отнеме, за да спестите определена сума, или колко трябва да спестите, за да имате достатъчно до определена дата.

Изчисляването зависи от това какви са целите ви. След като си отговорите на този въпрос, просто въведете числата и вижте резултата.

Baby costs calculator- Калкулатор за колко струва да имаш бебе.

Знаете ли, че отглеждането на едно бебе може да коства между £1,600 и £7,200 през първата му година, без да са включени разходите за детегледачка? Използвайте калкулатора, за да проверите колко точно би ви струвало купуването на основните неща, необходими за отглеждането на бебе.

Разходите са само ориентир на базата на собствени изследвания. Може да имате възможност да намерите определени неща на по-добра цена, или пък да искате неща, които не са включени в този списък.

Budget planner – Планиране на бюджета 

На тази страница ще откриете два каклулатора които ще ви помогнат да планирате бюджета си.

Какво е останало след плащането на големите сметки? Колко пари за харчене имате, след като сте платили най-важните си сметки? С помощта на този калкулатор ще можете да си отговорите на тези въпроси.

Вторията калкулатор ще ви помогне да направете подробна разбивка на разходите си, за да видите за какво точно отиват парите ви всеки месец.

Mortgage Overpayment Calculator – Калкулатор за надплатени вноски по ипотека

Разберете колко можете да спестите, като плащате повече, отколкото е вашето стандартно ипотечно плащане (известен като overpaying). При някои ипотеки е възможно да се изисква такса, ако правите overpaying – трябва да проверите това.

Mortgage affordability calculator- Калкулатор каква ипотека ще може да си позволите 

Какъв заем можете да вземете?

Този инструмент ще ви помогне да изчислите колко пари можете да си позволите да вземете за закупуване на жилище. Вижте колко харчите и какви са доходите ви, за да разберете каква сума бихте могли да вземете. Ипотечните кредитори също ще разглеждат тези числа, за да разберат колко могат да ви предложат.

Ще са ви нужни само около пет минути, за да направите изчисленията.

Money Health Check

Car costs calculator – Калкулатор за автомобилни разходи

Loan Calculator – Калкулатор за заеми.

Workplace pension contribution calculator – Калкулатор за вноските за пенсионно осигуряване

След октомври 2012 г., голяма част от работниците ползват професионалните пенсионни схеми, с помощта на които да спестят средства за своето пенсиониране.

Можете да използвате този калкулатор, за да разберете какви суми ще внасяте вие и вашият работодател.

Просто въведете вашата заплата и калкулатора ще изчисли размера на пенсионните вноски.

Цифрите, които първоначално ще видите, ще се основават на напавените от вас и вашия работодател плащания на минималните законово изисквани процентни вноски. Въпреки това, вашият работодател може да избере да плати повече от минимума. Консултирайте се с тях – ако те плащат повече, можете да замените цифрите в калкулатора, за да получите по-точни резултати.

Debt test – Тест за задлъжнялост

Научете как да контролирате своите дългове.

Направете теста, за да разберете какво е вашето ниво на задлъжнялост и как можете да се справите със ситуацията.

Credit Card Calculator – Калкулатор за кредитни карти

Използвайте този калкулатор, за да видите колко ще ви струва кредитната ви карта или колко бързо можете да изплатите съществуващите карти.

Workplace pension advice tool – Инструмент за съвети за пенсии

Разберете как професионалните пенсионни схеми влияят на вашето финансово състояние.

Правителството въведе нов закон, целта на който е да помогне на хората да спестяват повече за пенсионирането си. Той изисква всички работодатели да запишат отговарящите на изискванията работници в пенсионна схема на работното място. Автоматичното записване започна да се въвежда от октомври 2012 г. и се очаква да завърши до 2018 г.

Cost of childcare calculator – Калкулатор за издръжка на дете

Използвайте този калкулатор, за да изчислите колко може да се наложи да похарчите за отглеждане на деца. Можете да използвате калкулатора по два начина: или въведете цифри, които сами сте определили на базата на вашите индивидуални правила за отглеждане на деца; или можете да получите обща представа, като използвате средните стойности, вградени в калкулатора. Той автоматично ще ви покаже очакваните разходи за грижи за деца, които имате да плащате. Данните за данъците се базират на текущата данъчна година и данните за разходите при отглеждане на деца през същата година.

Pension calculator- Калкулатор за пенсии 

Разберете колко пари е вероятно да получавате след пенсиониране.

В няколко лесни стъпки, този пенсионен калкулатор може да ви даде прогноза за приходите, които ще получите, когато се пенсионирате. Това ще включва доходи от професионалните пенсионни схеми и частните пенсионни вноски, плюс вашата основна държавна пенсия.

Също така ще разберете дали възможния размер на доходите, които ще получавате след пенсиониране е по-малък от необходимия, за да водите желания от вас начин на живот, когато се пенсионирате.

Mortgage calculator – Ипотечен калкулатор

Това е ръководство за това колко трябва да плащате всеки месец. Точната сума ще зависи от вида на ипотечниязаем и от самия заемодател.

Ако вече имате ипотека и искате да разберете как покачването на лихвения процент ще повлияе плащанията ви, а след това и цената на имота, въведете сумата, която ви остава да платите по ипотечните си задължения,а полето „депозит“ оставете празно.

Money stretcher calculator – Калкулатор за правилно използване на средствата.

Използвайте калкулатора, за да разберете дали определена сума пари ще бъде достатъчна за определен период от време. Данните са напълно поверителни.

Divorce and separation calculator – Калкулатор за развод и раздяла

Калкулатор който ще ви помогне да планирате всички разходи които ви очакват при вазвод или раздяла с партньор

Estimate what you need to save for retirement – Колко ще ви трябва да спестите за пенсионната възраст.

Пенсионното осигуряване предлага ефективен начин да спестите средства за пенсионирането си, с данъчни облекчения и потенциални вноски от работодателя ви, които да повишат парите във вашия фонд. Използвайте калкулатора, за да изчислите какъв трябва да е размера на месечните ви спестявания, за да си осигрите достатъчни приходи при пенсиониране.

Някои от най-щедрите пенсионни схеми в страната целят да генерират доходи от пенсии, еквивалентни на две трети от заплатата. Но пенсиите на повечето хора са значително по-малки, така че е добра отправна точка за изчисленията може да е сума, равняваща се на половината от сегашната ви заплата.

Stamp Duty calculator – Калкулатор за държавен данък при покупка на жилище .

Изчислете размера на задължението Stamp Duty върху вашия жилищен имот.

Трябва да платите Stamp Duty, ако купувате имот във Великобритания, струващ повече от £125,000. Използвайте този калкулатор, за да разбера колко Stamp Duty ще трябва да платите при закупуване на нов дом.

Cut-back calculator- Калкулатор къде може да направите спестявания.

Използвайте този калкулатор, за да разберете къде можете да спестите от неща, които купувате редовно. Изчислението ще ви отнеме само 5 минути. Цифрите са напълно поверителни.

Christmas savings calculator- Калкулатор за коледни спестявания

Коледа е празник, който може да се окаже доста скъп! Знаете ли колко ще похарчите за празника и дали ще бъдете в състояние да спестите достатъчно? Използвайте този прост калкулатор, за да разберете.