Да прехвърлим ли баланса по кредитната си карта?

February 1, 2015
0 Comment

Прехвърлянията на баланс могат да ви помогнат да намалите разходите си за заеми от кредитни карти и да консолидирате множество дългове (превръщането на текущи краткосрочни заеми в дългосрочни заеми или обединяване на няколко стари заема в един чрез отпускане на нов дългосрочен заем). Те биха могли да ви помогнат да намалите разноските си.

Какво е трансфер на баланс

Прехвърляне на баланс означава преместване на целия дълг или на част от него, от един финансов доставчик към друг. Хората често прибягват до него, за да се възползват от по-ниски лихви.

Прехвърлянето на вашия дълг към карта с по-нисък лихвен процент ви позволява да:

– плащате по-малко лихви по съществуващия си дълг, и / или

– подредите финансите си чрез консолидиране на няколко месечни плащания в едно

Важно:

Уверете се, че сте изплатили дълга си преди периода на преференциалния лихвен процент да изтече. Не може да бъдете сигурни, че ще се класирате за следваща сделка за трансфер на баланс.

Как трансфера на баланс може да ви помогне

Рейчъл има £1000 дълг по кредитна карта със 17.9% APR. Тя може да си позволи да изплаща по £20 на месец. Това са примери за спестяванията, които тя може да направи чрез прехвърляне на баланса:

Въвеждащ курс Такса за обработка на прехвърлянето на баланса Колко спестява Рейчъл
0% за 23 месеца 3,3% £ 260.93
0% за 22 месеца 2,9% £ 253.29
0% за 21 месеца 2,6% £ 244.54
0% за 18 месеца 3% £ 204.62
0% за 16 месеца 1,99% £ 190.23

 

Ще трябва да преведете сума, която е в рамките на кредитния лимит на новата ви карта, минус таксата.

Как да направите трансфер на баланса си

Говорете с вашата банка или с компанията-доставчик на кредитни карти, за да разберете как да прехвърлите салдото си. Вероятно е да можете да направите това онлайн.

Какво струва

Банките и компаниите за кредитни карти често събират такса за прехвърляне на баланс. Тези такси обикновено зависят от размера на превода и също могат да варират в зависимост от продължителността на периода с въвеждащ курс. Не забравяйте да проверите размера на таксата и да го вземете под внимание при изчисляването на потенциалните икономии.

Съвет

Не правете покупки с кредитната карта, към която сте направили прехвърлянето на баланса, тъй като това само ще увеличи дълга ви.

Неща за които да внимавате

– Лихвените проценти: повечето балансови трансфери предлагат по-добър лихвен процент само за ограничен период от време. След като това приключи, лихвеният процент обикновено се увеличава. Проверете дали окончателният размер е конкурентен с този на други карти.

– Лимит на трансфера: ще трябва да преведете сума, която е в рамките на кредитния лимит на новата ви карта, минус таксата.

– Доставчиците на кредитни карти често се опитват да продадат и услуги като защита срещу измами и в случаи на загубена карта. Ползите не си струват чак толкова, тъй като вие вече сте защитени от закона до известна степен.

– Обикновено се препоръчва да не правите никакви покупки с кредитна карта, към която сте направили трансфер на баланс.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *