Блокирани сметки

December 10, 2020
0 Comment

🎯 Много от нашите клиенти, които са получили трети грант за самонаети по системата на HRMC се оплакаха, че имат блокирани банкови сметки, главно от MONESE. По този повод, от собствен опит и от опита на наши клиенти, мога да споделя следното:

– При създаването на сметката в MONESE, вие потвърждавате, че ще я използвате за лични цели.

– В случая, вие кандидатствате за помощи като самонает и получавате средствата в личната си сметка,

– От тази институция блокират сметката под предлог, че се използва за бизнес цели и е в нарушение на техните общи условия 2.1, които сте подписали.

👉 Съветът ми е ако ще кандидатствате за помощи за бизнес, да разполагате с бизнес сметка, като най-лесния начин да си откриете такава е в Starling bank. Както навсякъде при откриването на такава се изискват доказателства, че упражнявате дейност – фактури, регистрация с данъчните, но се предполага, че след като кандидатствате за помощ за самонает, вие разполагате с тези доказателства и това не би представлявало проблем за вас.

⚠️За това как да отблокирате вече блокираните сметки и средства, или как да си направите бизнес банкова сметка, можете да поръчате консултация https://iskam.co.uk/2020/06/06/atanas-chikov/

Поръчва се като попълните бланката: https://forms.gle/ecykVa3KZcdFcFeh8

 

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *